Знову Маша найбагатша

09.08.2011
Знову Маша найбагатша

Марія Шарапова знову очолила рейтинг жінок–спортсменок, які найбільше заробили за минулий рік. Як підрахував журнал «Форбс», із середини 2010–го до середини 2011 року «Сибірська сирена» поповнила свій капітал ще на $25 млн. Дивовижна стабільність. Адже в аналогічному рейтингу за минулий рік росіянка була першою з 24,5 млн.

Фінансові аналітики встановили, що в новому заробітку Маші тенісні призові становлять лише 2,3 млн. А решта — доходи від рекламних контрактів. За однією тільки угодою з фірмою Nike Шарапова заробить 70 млн. «зелених» за вісім років. Причина, очевидно, криється у зовнішній привабливості височезної російської молодиці. У «Фейсбуці» Марію зафрендили вже 5,2 млн. користувачів. А саме там 24–річна Шарапова зазвичай влаштовує відеопрем’єри своїх рекламних роликів.

Повернувшись на корт після травми, зараз Маша посідає п’яте місце у світовому ранг–листі WTA. У загальному ж рейтингу грошових доходів спортсменів — і жінок, і чоловіків — росіянка перебуває на 29–й позиції. Лідер — американський гольфіст Тайгер Вудс — заробив $75 млн. за рік.

Що ж до решти жіночого списку найбагатших, то за Шараповою йдуть: перша ракетка світу Каролін Возняцьки з Данії — $12,5 млн.; американська автогонщиця Даніка Патрік — $12 млн.; тенісистки Венус Уїльямс — $11,5 млн.; голландка Кім Клійстерс — $11 млн.; Серена Уїльямс зі США — $10,5 млн.; корейська фігуристка Ю На Кім — $10 млн.; ще дві майстрині великої ракетки, На Лі з Китаю та Анна Іванович із Сербії — $8 і 6 млн. А завершує рейтинг гольфістка зі Штатів Пола Крімер на прізвисько «Рожева пантера» — $5,5 млн.