Загалом на домашньому поминальному обіді в селі Чорнявка Черкаського району були присутні 37 осіб. Але зле себе відчули 18, у тому числі й двоє дітей. Усіх їх терміново госпіталізували до Чигиринської та Черкаської районних лікарень. Люди скаржилися на підвищення температури тіла до 39—40 градусiв, блювоту та діарею. Діагноз медиків — гострий гастроентероколіт середньої тяжкості.
«Працівники СЕС уже провели санітарно–епідеміологічне обстеження спалаху захворювання в цьому селі, обійшли сільські двори і встановили медичний нагляд за тими, хто контактував із людьми, які захворіли», — розповів «УМ» заступник головного державного санітарного лікаря Черкащини Микола Тищук. По гарячих слідах в області затвердили план заходів iз локалізації та ліквідації спалаху інфекційного захворювання в Чорнявці. З’ясувалося, що в приготуванні обіду брали участь випадкові люди, серед яких був і професійний кухар. Усі вони не були обстежені й не мали дозволу на приготування їжі. За попередніми висновками, спалах масового захворювання жителів Чорнявки спричинило те, що їжу готували без дотримання технології її приготування та зберігання.