І шумить, і гуде, і з гори суне

І шумить, і гуде, і з гори суне

Щонайменше 31 людина загинула, 27 вважаються зниклими безвісти та 36 отримали поранення внаслідок тропічного шторму «Нок–тен», який атакував Філіппіни. Ще близько 600 тисяч людей були змушені залишити свої домівки, рятуючись від стихії в безпечніших районах. Учора в епіцентр урагану потрапив острів Лусон, який частково опинився під водою. Призупинено роботу морських портів, скасовано десятки авіарейсів. Напівзатопленими виявилися кілька міст країни, а автошляхи заблоковані внаслідок зсувів розмоклого ґрунту.

«Сполучених штатів» з ЄС не вийде

«Сполучених штатів» з ЄС не вийде

Затяжна економічна криза та фінансові проблеми в зоні євро змушують лідерів Європейського Союзу переглянути бачення майбутнього цього утворення як федерації на кшталт Сполучених Штатів Європи і шукати альтернативи цій формулі.

Нестримано й неадекватно

Нестримано й неадекватно

Дводенна криза, спричинена спробою поліцейського спецназу Косова «Роса» захопити контрольно–пропускний пункт на адміністративній лінії розмежування з центральною Сербією, в середу ніби стихла — косівські силовики відступили після приходу миротворчих підрозділів НАТО. Проте вчора конфлікт розгорівся з новою силою, після того як група самооборони з сербського анклаву вранці атакувала і спалила згаданий КПП у населеному пункті Яриньє. Розташовану неподалік базу НАТО косівці закидали «коктейлями Молотова».

Кіно на Лідо

Кіно на Лідо

Учора оголосили програму 68–го Венеційського кінофестивалю (31 серпня — 10 вересня). На «левів» цьогоріч полюватимуть такі акули кіновиробництва, як Джордж Клуні («Середина березня»/The Ides of March, політичний трилер про систему виборчих кампаній у США), Девід Кроненберг («Небезпечний метод»/A Dangerous Method, де Кіра Найтлі лікується то в Юнга, то у Фрейда), Роман Поланський («Різня»/Carnage, цей фільм він розпочав, будучи ще під арештом у Швейцарії), Філіп Гаррель («Спекотне літо»/Un еtе Brulant) та Олександр Сокуров («Фауст», в основі фільму — перша частина поеми Гете). У позаконкурсній програмі постануть: дебютна режисерська робота Мадонни W.E. (про роман британського короля Едварда VIII, який коштував йому трону), фільм Аль Пачіно «Дика Саломея»/Wild Salome (де він зіграє Ірода), остання картина Стівена Содерберга «Зараза»/Contagion (як ми пам’ятаємо, не так давно режисер заявив про кінець режисерської кар’єри) та реконструйована версія фільму Роберто Росселліні India, Matri Bhumi.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики