НОВИНИ ПЛЮС

28.07.2011

Справа Волги

У п’ятницю відбудеться засідання Апеляційного суду м. Києва, де буде розглянуто апеляцію на постанову Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу для екс­глави Держфінпослуг Василя Волги — взяття під варту. За словами адвоката Олега Короля, підстав для позбавлення Волги волі не було.

Доплати — на благодійність

Народний депутат від «Нашої України» Віктор Матчук створює благодійний фонд, у який, зокрема, вкладе частину грошей, зароблених у парламенті. За словами депутатабізнесмена, фонд уже оперує 70 тисячами гривень — це кошти, одержані Матчуком на оздоровлення за два роки депутатства. «Нашоукраїнець» зауважив, що він відпочиває за власний рахунок, не користується пільговим проїздом у літаках та потягах і «не взяв депутатської квартири у Києві». Матчук каже, що якби не взяв доплат, ті гроші «розчинилися» б, «а так із них буде користь людям».

Янукович відповість за обіцянки?

У Вищий адмінсуд надійшов позов проти Віктора Януковича у зв’язку з бездіяльністю Президента при виконанні передвиборчих обіцянок. Суд має оцінити, чи законний той факт, що досі в Україні не введено податкові канікули для малого бізнесу терміном на п’ять років, пише газета «Дєло». Також позивач вимагає знизити ПДВ до 17% з 1 січня 2011 року, податок на прибуток — до 19%. Відповідні ініціативи були передбачені у виборчій програмі кандидата.