НОВИНИ ПЛЮС

27.07.2011

Купатись чи не купатись?

Користувачі мережі «Фейсбук» ініціювали акцію, однією з вимог якої є заклик до Віктора Януковича переплисти Дніпро. На підтримку запливу висловилося вже 2,5 тисячi користувачів інтернет–сервісу. «Ширина Дніпра в районі резиденції Президента «Межигір’я» становить 2,65 км. В обидва боки — майже ті самі 5 кілометрів, які президент щоранку плаває у своєму басейні. Цілком достатньо, щоб закрити рота всім «злопихатєлям», — ідеться на сторінці групи з назвою «12 подвигів Януковича: заплив через Дніпро». «Безсмертя у вдячній пам’яті своїх народів приносять справжні подвиги. Настав час і Януковичу ввійти у священний пантеон світових лідерів. Мао Цзедун переплив Янцзи, Саддам Хусейн — Тигр, Муссоліні перепливав Неаполітанську затоку. Янукович перепливатиме Дніпро», — пропонують ініціатори акції.

І одягнених затримують

Міліція затримала активістку «Фемен» Інну Шевченко. Міліція скрутила активістку епатажного руху під час прогулянки Хрещатиком. Прес–служба «Фемен» стверджує, що Інну «пов’язали» за участь у недавній акції протесту під посольством Грузії, коли дівчата в самих трусах протестували проти переслідування грузинських журналістів. Міліціонери пояснили, що причиною затримання Шевченко є заява від працівників посольства Грузії в Україні. Ті поскаржилися, що дівчата спровокували охоронця амбасади на агресивну поведінку, відтак він почав штовхати журналістів.

Ще раз про машини духовенства

Намісник Києво–Печерської лаври (УПЦ МП) Павло обурений наполегливими питаннями журналіста телеканалу «1+1» про «машини й телефони» священиків. Митрополит Павло (Лебідь) — депутат Київради від Партії регіонів — написав відкрите звернення до гендиректора телеканалу Олександра Ткаченка з приводу некоректної, на його думку, поведінки журналіста Михайла Ткача. «Журналіст вашого телеканалу, виконуючи свої службові обов’язки, веде розмови на теми, які, за його словами, цікавлять телеглядачів: всілякі плітки, які не відповідають дійсності, і «улюблені» теми журналістів про машини і телефони керівників церкви», — цитує текст звернення сайт «Дзеркало тижня». Перед цим ЗМІ неодноразово повідомляли про надмірні розкоші, в яких купається митрополит Павло, дорогі авто тощо.