Студенте! Хай буде для неї твій труд...

Студенте! Хай буде для неї твій труд...

Майже на рік університети Північної Кореї фактично спорожніють. Згідно з рішенням комуністичного керівництва КНДР, заняття у всіх вишах скасовано до квітня 2012–го — замість учитися, студенти увесь цей час працюватимуть на полях, фабриках та на будівництві. Як повідомляє японська інформагенція «Кіодо», десятимісячна перерва у навчанні не стосується лише тих спудеїв, що вже закінчують навчання і наступного року мають отримати диплом, а також закордонних студентів. Решта ж має працювати на користь «великого, чудового та сильного народу», яким корейці Півночі, судячи з пропагандистських гасел, мають стати вже наступного року.

Каблучки по валюті...

Каблучки по валюті...

Уперше за понад 65 років існування Міжнародного валютного фонду цю наймогутнішу фінансову установу світу очолила жінка. Кандидатуру Крістін Лагард, яка досі очолювала міністерство фінансів Франції, підтримала більшість членів МВФ. Серед них і США, хоча новий директор–розпорядник неодноразово виступала за те, щоб відмовитися від долара як світової резервної валюти. Нову очільницю 24 учасники ради МВФ обрали не шляхом голосування, а «за загальною згодою».

Економія з кров’ю

Економія з кров’ю

Розбурхана економічною кризою й загрозою дефолту Греція ніяк не заспокоїться. Учора в парламенті відбувалося чергове вирішальне голосування — депутатам належало ухвалити запропонований урядом пакет жорсткої економії бюджетних коштів, необхідний для отримання пакета фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду та Євросоюзу. Грецьке керівництво наполягає на тому, що без чергового кредиту країна не виборсається з фінансової ями. Але звичайні громадяни не хочуть класти власні зуби на полицю заради сумнівного (це вже з точки зору експертів, які вважають, що нова позика лише зажене Грецію у ще більшу боргову безвихідь) блага держави.

А замість Мубарака — хто?

А замість Мубарака — хто?

Близько трьох тисяч людей зібралося позавчора увечері перед будинком міністерства внутрішніх справ у Каїрі на акцію протесту проти влади. Учасники демонстрації вважають, що військові, які прийшли на зміну поваленому в лютому президенту Хосні Мубараку, наділені не меншими диктаторськими замашками. «Геть військову хунту!» — кричали демонстранти, кидаючи каміння в бік приміщення МВС.

Гаага Тріполі не указ

Гаага Тріполі не указ

Офіційний Тріполі вважає ордер на арешт лівійського лідера Муаммара Каддафі, виданий Міжнародним кримінальним судом (МКС), «прикриттям для військової операції НАТО», яке «не має юридичної сили». Рішення видати відповідний документ передсудова палата МКС ухвалила минулого понеділка. Окрім самого Каддафі, ордери видано також на арешт його сина Сейфа аль–Іслама та голови розвідувальної служби Лівійської Джамахірії Абдулли ас–Сенуссі. Їх звинувачують у злочинах проти людства під час придушення збройних виступів проти режиму Каддафі. Раніше прокурор Луїс Морено–Окампо заявляв, що має прямі докази причетності трьох названих осіб до набору найманців і нападів на учасників антиурядових демонстрацій у Лівії.

Битва смартфонів

Битва смартфонів

Компанія Apple, яка виробляє надпопулярні (не в останню чергу завдяки вмілій розкрутці) смартфони iPhone і планшетні комп’ютери iPad, суперників у цій царині терпіти не збирається. Керівництво «надкушеного яблука» звернулося до суду Сеула, де розташована штаб–квартира корпорації Samsung Electronics, із позовом, у якому звинувачує південнокорейського конкурента в порушенні патентних прав. У «Еппл» вважають, що «Самсунг» використав запатентовані цією компанією технології у своїх смартфонах Galaxy та «планшетниках» Galaxy Tab. Та ще й скопіював дизайн iPhone — у «галактичних» гаджетах, мовляв, теж закруглені кути й використано круглу кнопку, як в «айфоні». З огляду на це компанія Стіва Джобса вимагає від «плагіаторів» компенсації в розмірі... 93 тисячі доларів. Сума в масштабах щоденного обороту обох компаній просто жалюгідна, але головним для Apple є інший пункт позовних вимог — повна зупинка продажу «скопійованих» смартфонів і планшетних ноутбуків від південнокорейського гіганта. «Незаконна конкуренція з боку Samsung завдала значного збитку компанії, позбавивши iPhone його унікальних рис», — наголошує представник позивача.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики