Одяг із друкарні

23.06.2011
Одяг із друкарні

Сукні з газет прати не доведеться. (Фото з сайту vsesvit–news.info.)

У Первомайську, що на Миколаївщині, створено колекцію одягу з багатотиражок: за задумом дизайнера, паперові сукні — дешеве, стильне й екологічно чисте вбрання. «Друге життя» газетам подарувала Оксана Дячок, яка працює керівником класу моди і здобуває фах дизайнера. На думку автора колекції, зараз люди стали рідше купувати газети, мотивуючи це кризою, — і абсолютно даремно! Адже прочитана газета дуже багатофункціональна: окрім традиційних побутових цілей, вона може виконувати й суто дизайнерські — перетворитися на оригінальну сукню.

«З газети можна пошити все: від простенького ділового костюма до розкішного весільного плаття, — ділиться своїми секретами з «УМ» Оксана Дячок. — І хоча крихкий газетний матеріал доведеться зшивати довше, ніж тканину, — він здатен задовольнити будь–яку примху вашої фантазії!». А допомагали Оксані підготувати колекцію до показу студентки місцевих вузів. Дівчата прихопили з собою старі дипломні роботи — вони пішли на «мережива» й «орнамент» для «газетних» суконь.

«Прасувати і прати такий одяг не доведеться, — розповідає студентка–модель Вікторія. — Головне — правильно зберігати. Навіть якщо з’явилася пляма, не потрібно викидати річ. Досить лише відрізати ножицями дефект». Як пожартувала студентка, таке вбрання — дуже зручний варіант для мандрівки: буде завжди у що загорнути бутерброд, якщо відірвати шматок від рукава. А якщо людина їде на роботу у маршрутці — їй завжди буде що почитати. До речі, колекцію дівчата назвали «Гарні новини».

Поки що колекція одягу з газет невелика — всього 15 різних моделей. На створення кожного з «шедеврів» пішло від трьох до десяти примірниківів газет, а створювали її дизайнер та її помічниці трохи більше місяця. За словами Оксани Дячук, тепер у планах створити нову колекцію одягу з газет. Вона буде присвячена весільній тематиці.