Як князь Олег пектораль ухопив

Як князь Олег пектораль ухопив

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мультиплікаційний фільм «Як князь Олег на Візантію ходив», створений київською компанією «Арт–відео», — єдиний вітчизняний мультик про історію України. На початку червня на Міжнародному кінофестивалі «Золота пектораль» у Трускавці він отримав перемогу в номінації «Анімаційні фільми» і найвищу нагороду фестивалю. Творці мультика почали «малювати» наступний фільм «князівського» серіалу, проте не вірять у його прокатне майбутнє.

По другому колу

По другому колу

Коли у 2006 році на великі екрани нашої країни вийшов мультфільм «Тачки», глядацька аудиторія вибухнула. Ефект бомби тоді справив український дубляж, уперше використаний у прокаті комерційного кіно. І лаври студії Pixar, що створила яскраву машинну анімацію, трохи померкли на тлі слави героїв української озвучки: автора перекладу — Олекси Негребецького, режисера дубляжу — Костянтина Лінартовича та акторів Остапа Ступки, Ольги Сумської, Євгена Шаха. Перший млинець був настільки вдалим, що україномовний дубляж надовго зайняв позиції лідера в наших кінотеатрах.

Культурне виселення

Культурне виселення

Обіцяна обласною владою оптимізація трьох культурних центрів Харкова, здається, досягла свого апогею. Днями звільнених співробітників Центру народної творчості на вулиці Пушкінській прийшли проводжати до дверей омонівці при повному бойовому спорядженні і група міліціонерів. Вони опечатали всі кабінети, змінили на деяких приміщеннях замки і попросили всіх залишити місце роботи.

Літо–забава

Літо–забава

Попри непевну долю окремих фестивалів («Артполе», «Мазепа–фест», «Свірж»), цей рух в Україні все ж триває. Здавалось би, що перед Євро–2012 у нашій державі мають скластися якомога сприятливіші умови для літніх забав, адже це одна з найістотніших складових туризму. Проте влада не надто переймається цим питанням. Тому на фестивальній мапі України «білими плямами» залишаються східні землі, попри спроби «Артполя» чи виїзної «Країни мрій» прижитися там. Зважаючи на актуальність питання, «УМ» склала перелік найгучніших фестивальних подій літа.

Всі статті рубрики