Сивина в голову

23.06.2011
Сивина в голову

Модельний бізнес дедалі молодшає. Якщо кілька десятиріч тому кар’єру манекенниці можна було почати й далеко за 20, то тепер марно сподіватися досягти успіху, не занурившись у цю справу ще задовго до 16–річчя. А вже після 30 модель вважається ледве не бабусею й з’являється на подіумах хіба що в ролі «запрошеної ветеранки».

Звісно, бувають винятки. Скажімо, Наомі Кемпбелл залишається в когорті затребуваних топ–моделей, незважаючи на свої 41. Однак ще яскравішим є приклад 46–річної американки Крістен Макменамі, яка повернулася на вершину кар’єрної драбини вже у пенсійному для манекенниці віці.

Крістен почала кар’єру в середині 1980–х і була досить популярною на початку 1990–х. Хоча до слави тодішніх супермоделей — Сінді Кроуфорд, Клаудії Шиффер, Лінди Євангелісти, Крісті Тарлінгтон — їй було далеко. Андрогінний тип зовнішності в ті часи поступався жіночним фігурам навіть на подіумі. Проте минув час, у модельному бізнесі запанували стандарти пласкої, як дошка, Кейт Мосс, і про Крістен з її 86–60–86 (це вже після народження трьох дітей!) знову згадали.

Тепер 46–річна модель не встигає підписувати вигідні контракти. У січні вона закривала показ «Шанель» у костюмі нареченої, у травні була головною зіркою показу круїзної колекції того самого будинку моди в Канні, незадовго до того з’явилася в купальнику на обкладинці італійського «Вог». А днями було оголошено, що Макменамі стала «обличчям» колекції бренду «Жан Поль Готьє» на сезон осінь–зима/2011—2012.

Як прогнозують модні експерти, це ще лише початок — популярність ветеранки сягає все більших висот. А разом із нею — й популярність нового тренду, привнесеного Крістен у нинішню моду. Модель принципово не фарбує волосся, попри те, що вже повністю сива. І дедалі більше стилістів погоджується: натуральність — понад усе. Дуже корисний тренд у кризові часи — можна добре зекономити на фарбі для волосся...