НОВИНИ ПЛЮС

22.06.2011

«Кілер» був iз СБУ

Нещодавно співробітники столичного СБУ у взаємодії з прокуратурою та міліцією Києва попередили замовне вбивство. Як повідомили «УМ» у прес–секторі столичного УСБУ, 32–річний киянин через зв’язки у кримінальних колах шукав кілера, щоб убити директора комерційної структури та забрати його заощадження. Замовника затримали у Печерському районі столиці, коли він передавав 50 тисяч доларів виконавцю. Утім, кілером виявився підставний співробітник СБУ. Порушено кримінальну справу, затриманому «світить» від 10 до 15 років «колючки».

Розстріл рецидивіста

У Запоріжжі на вулиці розстріляли 41–річного місцевого жителя. У прес–службі обласної міліції повідомили, що жертвою став безробітний, неодноразово судимий за тяжкі злочини житель Шевченківського району міста. Рецидивіста розстріляли з пістолета Макарова майже впритул, коли він вийшов з авто й прямував додому. За фактом скоєння злочину порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Ведеться слідство.

Прокурори, треба краще

Генпрокуратура порушила кри­мінальні справи проти 26 високопосадовців колишнього і нинішнього урядів, половину з яких уже направлено до суду з обвинувальним висновком. За словами Генпрокурора Віктора Пшонки, наразі активізовано діяльність у боротьбі з корупцією на рівні центральних відомств. Загалом поточного року до суду спрямовано 909 кримінальних справ про корупційні злочини, при цьому майже вдесятеро зросла сума відшкодованих збитків, заподіяних зазначеними злочинами (105 млн. грн.), утім пан Пшонка вважає роботу підлеглих у цьому напрямi все одно недостатньою.

За яєчню — до СІЗО

У Печерсьому райсуді столиці відбулося попереднє засідання у справі Ганни Сінькової, яка вже майже три місяці утримується у СІЗО. Ганну Сінькову, яка є членом Національної спілки театральних діячів України, головою мистецького об’єднання «Братство св. Луки» арештовано за те, що в грудні 2010 року вона разом з іншими активістками об’єднання посмажила яєчню на Вічному вогні у Київському парку слави, протестуючи проти безцільного використання природного газу та цинічного ігнорування владою проблем українських ветеранів. Слідчі інкримінують їй замість хуліганської статті статтю 297 ч. 2 КК (наруга над могилою), за якою дівчині «світить» від трьох до п’яти років позбавлення волі. Суддя Кірєєв відхилив клопотання про звільнення 20–річної дівчини на поруки, що викликало протести патріотичних молодіжних організацій. Наступне судове засідання у справі Сінькової за тиждень — 30 червня об 11.00.