Овес має властивість виводити свинець зi шлунка, а ще всі види вівсяних круп утворюють білково-крохмальну масу, яка не дратує оболонку шлунка та не викликає скорочень його стінок при мінімальному виділенні шлункового соку. Тому це їжа, яка чудово тонізує. Але з вівса готують не тільки традиційний «здоровий» сніданок.
Пропонуємо вам приготувати із нього напій, який бадьорить душу і тіло, відсвіжує і зміцнює всі системи організму, сприяє довголіттю. Щоправда, зготувати його зможуть лише найтерплячіші.
Візьміть 400 грамів промитого вівса, залийте шістьма літрами води і варіть до тих пір, поки його не стане три літри. Після того вівсяний напій треба відцідити. До відвару можна, якщо є таке бажання, додати 100 грамів меду. В будь-якому разі після того цілющий напій треба щільно накрити кришкою і ще двічі довести до кипіння. Аж потім остудіть його, перелийте у чисті скляні пляшки і поставте у холодне місце. Перед вживанням можна додавати у відвар лимонний сік.
У лікувальних цілях пийте одну склянку відвару за дві години до обіду, одну склянку через 3—4 години після обіду. Цей курс «супервівса» бажано пройти чотири рази на рік.