Кому на вихід?

Кому на вихід?

Застоялася вода у партійній водоймі комуністів. Першим секретарем КПУ знову обрано Петра Симоненка — безальтернативного вождя однодумців Леніна і Сталіна з 1993 року. Відповідне рішення ухвалили на організаційному пленумі центрального комітету Компартії, який відбувся після з’їзду КПУ минулої суботи. У керівних органах переважно залишилися «все ті ж» обличчя.

Червоний — незаконний

Червоний — незаконний

Здавалося, нинішній склад Конституційного Суду не зможе здивувати українську громадськість. Після рішень про коаліцію «тушок» і скасування політреформи–2004 мало хто сподівався, що КС зможе ухвалити вердикт, який ішов би врозріз із політикою влади. Проте Конституційний Суд усе–таки «забракував» одну з ініціатив Партії регіонів — визнав неконституційним положення закону про увічнення Перемоги СРСР у Великій Вітчизняній війні, яке передбачало офіційне вивішування червоних прапорів поряд із Державним стягом на щоглах, будинках і флагштоках. Хоча можна припустити, що це рішення КС також санкціоноване з Банкової і грає в системі «стримувань та противаг». Недарма ж Президент Янукович так довго зволікав із підписанням скандального закону і зробив це вже після 9 травня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Юля брала, ви віддайте

Юля брала, ви віддайте

Цієї п’ятниці о дев’ятій ранку екс–Прем’єр Юлія Тимошенко постане перед Фемідою як підсудна. Наприкінці минулого тижня Генпрокуратура передала кримінальну справу проти Ледi Ю щодо укладання газових контрактів iз Росією до Печерського райсуду столиці. Захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає це черговим грубим порушенням КПК: мовляв, Юля та її захист не встигли направити до прокуратури певні клопотання після ознайомлення з матеріалами справи. Утім фактом є те, що розгляд «газової» справи у суді розпочнеться вже за три дні.

Всі статті рубрики