М’ясо з Леді — до музею

21.06.2011

Знаменита «м’ясна» сукня Леді Гаги збережеться не лише в усних народних переказах та медіа–архівах. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», плаття зі шматків натурального м’яса стане частиною експозиції Музею слави рок–н–ролу у Клівленді, США.

У цьому наряді поп–співачка постала перед публікою у вересні 2010 року на церемонії вручення нагород MTV Video Music Awards у Лос–Анджелесі. М’ясне плаття було виготовлене зі шматків аргентинської яловичини, які дизайнер Франк Фернандес придбав у м’ясників, що обслуговують його сім’ю. Задоволений розголосом від показу плаття, Фернандес ще тоді заявив, що його витвір буде збережено для історії. Правда, не уточнив, де й коли можна буде побачити скандальну сукню. А, треба зазначити, екстравагантний наряд викликав бурхливу реакцію як у колег Леді Гаги, так і в її шанувальників, модних критиків і захисників тварин.

І ось тепер стало відомо, що плаття із тонких шарів м’яса за рік не зіпсувалося — його зберегли в холодильнику й готують для постійного показу широким масам. Щоб підготувати «яловичу» сукню до експонування, каліфорнійські таксидермісти обробили її спеціальними хімікатами, а потім просушили. Представники Залу слави рок–н–ролу зауважують, що в процесі сушіння «теляче» вбрання втратило яскраво–червоний колір і стало схоже на вуджену яловичину. Щоб надати йому свіжого вигляду, наряд пофарбували.

Сукня стане частиною експозиції про роль жінок у музиці, яка буде відкрита для відвідування до лютого наступного року.