Руйнація на 40 мільйонів

15.06.2011

Що б ви робили, якби мали у приватній власності особняк вартістю понад 43 мільйони доларів на березі Атлантичного океану? Діапазон відповідей можна уявити: звити в ньому родинне гніздечко й насолоджуватися життям; цей дім продати, купити трохи дешевший, а виручені мільйони потратити на щось потрібне... Варіанти є різні, але навряд чи вам спаде на думку той, що обрав американець Девід Теппер. Свій розкішний особняк на Лонг–Айленді він просто... зрівняв із землею. Розвалив, а уламки — вивіз геть, отримавши рівне поле на океанському узбережжі.

Річ у тім, що Теппер — мільярдер. Дім із площею житлових приміщень близько 570 кв. м він придбав минулого року за 43,5 млн. «баксів». Але щось у цьому маєтку Девідові було не до шмиги. І, як повідомляє портал Move , на його місці багатій вирішив побудувати новий дім.

Теппер є засновником хедж–фонду Appaloosa Management. За підсумками 2009 року цей метикуватий чолов’яга став найбагатшим керівником інвестфонду, заробивши 4 мільярди доларів. А минулого року, за даними «Уолл–стріт джорнел», заробіток Девіда становив від 2 до 3 мільярдів «зелених».

Маючи в розпорядженні такі кошти, Теппер плювати хотів на тих, хто крутить пальцями біля скроні, зачувши, яка доля спіткала одну з найбільших покупок на американському ринку житлової нерухомості–2010. Бізнесменові сподобалася не сама «хатинка», а її розташування. Тож він зачистив ділянку «під нуль» і починає будувати на цьому місці двоповерховий будинок у колоніальному стилі площею понад 1050 кв. м, тенісний корт і гараж на три автомобілі. А вартість будівництва для мільярдера ролі не грає.