ХРОНІКА

09.06.2011

Теніс

Вівторок став невдалим днем для українських тенісистів. У першому колі турніру АТР у Лондоні (трава, призові — 695 тисяч євро) донеччанин Ілля Марченко поступився сіяному під дев’ятим номером аргентинцеві Давиду Налбандяну — 3:6, 4:6.

На змаганнях у німецькому Галле киянин Олександр Долгополов і хорват Іван Додіг у стартовому раунді парного розряду не встояли перед сіяним дуетом Бопанна/Квуреші (Індія/Пакистан, 1) — 5:7, 4:6.

На хардовому турнірі WTA в Копенгагені українки програвали в парах: сестри Олена й Катерина Бондаренко — російсько–білоруському дуету Панова/Пучек (1:6, 3:6), а Ольга Савчук із німкенею Верле — сіяному під другим номером шведсько–німецькому союзу Ларссон/Вер (3:6, 4:6).

Хокей

Канадець Дейв Льюїс, який у минулому сезоні очолював збірну України, увійшов до тренерського штабу клубу НХЛ «Кароліна харрікенз». Поки що невідомо, чи залишиться Льюїс наставником нашої національної команди.

Біатлон

Уславлена українська біатлоністка Оксана Хвостенко потрапила у неприємну допінгову історію вже по завершенні спортивної кар’єри. Днями з’ясувалося, що в аналізі, який здала чернігівка на березневому чемпіонаті світу в Ханти–Мансійську, несуттєво перевищений рівень ефедрину. Нагадаємо, що на тих останніх у кар’єрі змаганнях Оксана виграла срібну медаль в естафеті.

Як розповіла сама Хвостенко на засіданні комісії Міжнародного союзу біатлоністів у Зальцбурзі (Австрія), ефедрин до її крові потрапив із бронхолітину — прописаного лікарем звичайного сиропу для лікування кашлю, який не входить до заборонених препаратів. Щоправда, використовувати його можна лише під час тренувань, а не на змаганнях. Оксана ж на це не зважила. Тож найближчим часом дисциплінарні органи винесуть їй покарання. Хоча цієї весни 33–річна біатлоністка пішла зі спорту, про що повідомляла заздалегідь.