П’єса без фіналу

09.06.2011

Здавалося, після того як збірна України втратила турнірну мотивацію в Шопроні, дівчата гратимуть розкутіше і зможуть порадувати хоча б у матчах престижу. Але треба знати жіночу психологію... Позавчора у грі з голландками наші демонстрували перепади настрою впродовж усього двобою. Виграли першу чверть, а потім просто провалили другу — набрали в ній «аж» три очки. Отримавши у великій перерві прочухана від тренера Ірини Щипакіної, українки здійснили ривок «плюс 10» і повели в чотири пункти. Але представниці Нідерландів, які теж втратили шанси на участь у фінальній частині Євро, все ж узяли гору, закинувши переможний м’яч за 4 секунди до сирени.

«У нападі ми діяли дуже погано, в останній чверті не змогли реалізувати жодного триочкового кидка. Та й ментально голландки виглядали переконливіше за нас», — визнала пані Щипакіна.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи. Жінки. Додатковий кваліфікаційний раунд. Група А (Шопрон). Угорщина — Болгарія — 71:57, Україна — Голландія — 51:52 (17:14, 3:12, 22:12, 9:14; Жержерунова (14) — Брерінг, де Клейн (по 10)).

Турнірне становище: Угорщина — 4 перемоги/0 поразок, Голландія — 2/1, Фінляндія, Болгарія — 1/2, Україна — 0/3.

* * *

НБА. «Плей–оф». Фінал. «Даллас» — «Маямі» — 86:83 (серія до чотирьох перемог — 2:2).