Геть із пляжу!

Геть із пляжу!

Початок курортного сезону на Азовському морі «вистрелив» на всю Україну звісткою про те, що там виявлено холеру. Станом на вчора це небезпечне захворювання було підтверджено вже у 14 осіб. Серед хворих — 12 дорослих і одна півторарічна дитина. Усі вони госпіталізовані й проходять курс лікування в інфекційному відділенні холерного госпіталю. За даними медиків, їхній стан здоров’я задовільний.

Хильнемо кагору за упокій портвейну

Хильнемо кагору за упокій портвейну

Залишившись без свого шампанського, коньяку та портвейну, Україна й надалі зможе споживати власний кагор. Такої згоди дійшли наші переговорники, які намагаються узгодити питання, пов’язані з приєднанням нашої держави до зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

На 18 днів більше літа

На 18 днів більше літа

З огляду на проведення чемпіонату Європи з футболу, який пройде в Україні з 8 червня по 1 липня наступного року, школярі та студенти матимуть довші канікули. Утім на тривалості цьогорічного відпочинку це не позначиться. Прес–служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту спростувала чутки про те, що навчання в деяких школах може початися вже у серпні: «Навчальний рік у всіх навчальних закладах розпочнеться 1 вересня, як і зазначено в Законі «Про загальну середню освіту», а останній дзвоник у школах продзвенить на два дні раніше, ніж цьогоріч, — 25 травня».

До Господа — побитися

До Господа — побитися

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулої неділі Патріарх Київський і всієї Руси–України Філарет освятив купольний хрест, баню та іменні ікони закладеного ним же 2008 року і вже зведеного православного храму в селі Яблунівка Макарівського району на Київщині. На свято прийшли не тільки яблунівці, а й мешканці сусідніх сіл. Неподалік «воздвигли» невеличкий подіум, на якому відбувся концерт майстрів мистецтв, зокрема співочого гурту «Волиняни». Трохи запізнилися, але все ж прибули на дійство представники районної влади.

Від «Гріха...» подалі?

Від «Гріха...» подалі?

П’ятого липня минає рік, відтоді як поет і громадський діяч Борис Олійник удруге очолив Шевченківський комітет. Але цю річницю червоним чорнилом Борис Ілліч у своєму щоденнику обводити не збирається. В останньому номері тижневика «Дзеркало тижня. Україна» вміщено статтю Олійника «Первородний гріх?», в якій він заявив про своє бажання якнайшвидше залишити цей пост і пояснив причини такого рішення. Голова Комітету визнає: його уявлення про те, що вище за будь–які нагороди мають цінуватися совість та порядність, сьогодні виглядають застарілими. Не називаючи прізвищ, автор статті розповідає, як до Шевченківського комітету навідувалися певні «гості», як дехто погрожував судом, якщо і цього разу залишиться без відзнаки, як привид того чи іншого претендента раз по раз виринав під час обговорення кандидатів...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вітер з моря дув...

Вітер з моря дув...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Одесі стартували українсько–американські багатонаціональні військово–морські навчання «Сі бриз–2011», участь у яких візьмуть загалом моряки сімнадцяти країн. Учора в Одеському будинку офіцерів відбулася урочиста церемонія відкриття за участі представників міської влади та посла США в Україні Джона Теффта. А безпосередньо проведення операції заплановано на 13—17 червня на території Західної військово–морської бази, морських і загальновійськових полігонах ЗСУ в Миколаївській області і в північно–західній частині Чорного моря. За домовленістю, Україна пропонує військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово — надають поміч у техніці та обладнанні й розбудовують військову інфраструктуру на нашому узбережжі Чорного моря.

Всі статті рубрики