ЦИТАТИ ТИЖНЯ

03.06.2011

Віктор Янукович,
Президент України
— про свою спробу пройтися по Києву інкогніто:

— У неділю пройшов центром міста, намагався зробити так, щоб мене ніхто не побачив. Не вдалось. Люди зажали мене в кут і питали, чому я так скромно зробив.

(УНІАН)

 

Костянтин Грищенко,
міністр закордонних справ
— про те, чи може Україна перешкодити Росії вступити до СОТ:

— Ну як же може маленька — хоча, звичайно ж, досить ресурсна і зі своєю думкою — Україна погрожувати Росії? Та ні, про що ми говоримо!

(«Ехо Москви»)

 

Юлія Тимошенко,
лідерка ВО «Батьківщина»
— про обвинувачення заст. Генпрокурора Рената Кузьміна
на її адресу:

— Я думаю, що Кузьмін, коли виходить на цю високу парламентську трибуну, повинен хоча б знайомитися з фактажем — коли я була, з ким приходила, чим займалася. Я розумію, що він щодня тренується грати «Мурку» і в нього часу не вистачає, але це не причина з трибуни говорити неправдиві слова.

(«Ліга»)

 

Володимир Фесенко,
політолог
— про поведінку Юлії Тимошенко:

— Захист Тимошенко базується не стільки на апеляції до нашої громадської думки, скільки не апеляції насамперед до Заходу. Цими своїми «дрібними провокаціями» вона намагається примусити владу робити помилки, щоб та виглядала недемократичною, авторитарною. Я не думаю, що вона хоче, аби її арештували. Але інстинкти політика штовхають її саме в цьому напрямку: вона провокує владу на радикально–жорсткі дії, а значить — на помилки.

(«Главком»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про свою особисту боротьбу з тютюнопалінням:

— Я ще в дитинстві викурив все, що мені належало викурити, — це сухе листя і кізяки. Я одного разу накурився цього, а потім батько батогом відходив. І все. Як бабка відшептала.

(«Українська правда»)