А комуняка гавкає...

03.06.2011

На одному із засідань Верховної Ради цього тижня головний комуніст країни Петро Симоненко з трибуни запропонував звернутися до Генеральної прокуратури, щоб провести розслідування, куди поділися кошти на «Лікарню майбутнього». «Чому мільйони людей, громадян України, сприяючи втіленню в життя цього проекту, від своїх кревних відірвали копійки, а подружжя Ющенків пограбувало народ України», — обурювався Петро Миколайович.

Якби Симоненко продавав насіння на базарі й казав це своїй сусідці, яка торгує картоплею, некомпетентність йому можна було б вибачити. Але очільник КПУ мало того, що відверто бреше з трибуни парламенту, а ще й вимагає «провести розслідування та притягти до відповідальності»!

«Ми дуже раді, що з парламентської трибуни порушено питання реалізації проекту «Дитяча лікарня майбутнього», — каже «УМ» Олександр Максимчук, голова правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», член Наглядової ради БФ «Дитяча лікарня майбутнього». — Але, перш ніж називати цифри чи наводити факти, народним обранцям варто було хоча б ознайомитися з питанням, про яке вони розмірковують».

Максимчук нагадав, що створення Всеукраїнського центру охорони здоров’я у 2005 році ініціювала держава, а фонд «Україна 3000» активно підтримав цю ідею і в 2006 році закликав усе українське суспільство доєднатися до вкрай важливої для України справи. Благодійниками було задекларовано 260 млн. грн., які вони готові були вкласти в цей проект. Майже 100 млн. грн. переказали на рахунки спеціально створеного благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» відомі українські бізнесмени та доброчинні фонди. Проте у зв’язку з бюрократичною тяганиною при отриманні дозвільних документів будівництво лікарні затягнулося.

«Сьогодні все готове для того, щоб увійти в активну стадію будівництва лікарні, — каже Олександр Максимчук. — Усі зобов’язання, які взяв на себе фонд «Дитяча лікарня майбутнього», він виконав. Завершені необхідні роботи та інженерна підготовка земельної ділянки до будівництва. Розроблено проектно–кошторисну документацію, яка пройшла державну експертизу і наразі перебуває на затвердженні в Кабінеті Міністрів. Усі зібрані благодійниками гроші збережено і примножено, вони мiстяться у державному «Укрексімбанку». Загальна сума надходжень станом на 1 червня 2011 року складає 146 184 745 грн. 30 коп. І ці дані з приводу надходжень та їх надійного збереження неодноразово публікувались у ЗМІ. Зараз не вистачає тільки чіткої позиції замовника будівництва — держави — щодо подальшої долі проекту. Як тільки держава визначиться, як він має бути зреалізований, можна розпочинати будівництво. Будівельники кажуть, що такий об’єкт можна спорудити за 38 місяців».

...До речі, у списках благодійників, а всі вони розміщені на сайті «Лікарні майбутнього», ім’я Петра Симоненка ми не побачили. Хоча людина, яка мешкає в маєтку під Києвом вартістю в мільйони гривень, носить годинники за 10 тисяч доларів та одягається в костюми від «Бріоні», цілком могла б розщедритися на «здоров’я нації і наших дітей», за що так уболіває з парламентської трибуни. На жаль, лише на словах.