Гримаси трамвайного секонд–хенду

Гримаси трамвайного секонд–хенду

Громом серед ясного неба став лист німецького підприємця Сергія Лоренца на адресу голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула та прокурора області Наталі Марчук, у якому заявлялося, що міська влада закупила трамвайні вагони німецького виробництва у п’ять разів дорожче за їх ринкову вартість. Цю інформацію відразу підхопили дніпропетровські політики. Депутати міськради зажадали від міського голови створити спеціальну комісію для розслідування обставин закупівлі трамваїв. Скандал знайшов своє висвітлення на інтернет–сайтах, у німецьких та російських газетах.

На своїх двох колесах

На своїх двох колесах

У Черкасах винайшли новий вид преміювання для чиновників мерії. За хорошу роботу їм почали вручати заохочувальний приз — велосипеди. Серед перших власників двоколісного транспорту — Сергій Оксаніченко, головний спеціаліст відділу комунікацій та зв’язків iз громадськістю, Наталія Погоріла, головний спеціаліст відділу екології та раціонального природокористування, та Ігор Кіта, заступник директора департаменту муніципальної інспекції.

Згрішив — і в монастир

Згрішив — і в монастир

Коли з міста Рівне надійшло повідомлення про затримання поліськими правоохоронцями молодика, підозрюваного у вчиненні сексуальної агресії, його зовнішній вигляд та біографічні дані збігалися з прикметами косівського ґвалтівника.

Забронзовіє «Руська трійця»

Забронзовіє «Руська трійця»

Усі троє поодинці — Маркіян Шашкевич, Яків Головацький та Іван Вагилевич — уже мають свої копії у вигляді пам’ятників і барельєфів. Та увічнити разом засновників відомого літературного угруповання «Руська трійця», яке в тридцяті роки ХІХ століття розпочало національно–культурне відродження на західноукраїнських землях, скульптори не додумалися.

Тут живе кінь

Тут живе кінь

У звичайному помешканні багатоповерхівки зареєстровано... коня. Насправді за незвичайним кумедним фактом нічого смішного немає. Навпаки — лише сумні реалії нашого сьогодення. Господиня квартири, лікар–реабілітолог Наталія Шідловська, є головою «Спілки батьків–опікунів дітей, які хворіють дитячим церебральним паралічем «Крила ангела».

Всі статті рубрики