На своїх двох колесах

18.05.2011
На своїх двох колесах

Двоколісна «премія» в руках одного з нагороджених.

У Черкасах винайшли новий вид преміювання для чиновників мерії. За хорошу роботу їм почали вручати заохочувальний приз — велосипеди. Серед перших власників двоколісного транспорту — Сергій Оксаніченко, головний спеціаліст відділу комунікацій та зв’язків iз громадськістю, Наталія Погоріла, головний спеціаліст відділу екології та раціонального природокористування, та Ігор Кіта, заступник директора департаменту муніципальної інспекції.

Садити на велосипед чиновників мерії будуть щомісяця, якщо вони позитивно проявлятимуть себе у справах покращення життя міста. До речі, велосипеди куплено за рахунок коштів із фонду міського голови. «Весь світ рухається у напрямку розвитку велосипедної культури. Особливо з огляду на те, що вартість пального невпинно зростає», — наголосив під час нагородження черкаський міський голова Сергій Одарич. І додав: сподівається, що у міськвиконкомі добра традиція приживеться і частина чиновників таки пересяде на «велики». Тим часом за мерією вже планують обладнати парковку для цього транспорту.

Дарувати своїм працівникам велосипеди планують і на комунальних підприємствах міста. До речі, в Черкасах уже є проект велодоріжок та велопарковок. Його для міста розробив експерт із Голландії Роберт ван Гамерон, який представляє організацію PUM. Він тиждень працював у Черкасах та ознайомився із транспортною інфраструктурою міста.