Марафон для слимака

18.05.2011

Британець Ллойд Скотт прийшов до фінішу традиційного Лондонського марафону лише через 26 днів після старту. А все через те, що дистанцію завдовжки 42 км 195 м він долав у громіздкому костюмі равлика. Відтак швидкість пересування Ллойда була не набагато більшою, ніж у слимака.

Щодня Скотт витрачав на «біг» близько восьми годин. Тож можна порахувати, що за годину він проходив лише 200 метрів. Для порівняння: переможець Лондонського марафону–2011 Еммануель Мутаї з Кенії подолав дистанцію за 2 год. 4 хв. 39 сек. Було це ще 17 квітня.

За словами Ллойда Скотта, пересуватися в костюмі равлика з величезною «черепашкою» дуже важко. За власною ініціативою марафонець–дивак мав залишатися всередині практично безперервно — навіть спав у «мушлі». Надворі було дуже спекотно, що вже казати про умови для Скотта! Поки ентузіаст ішов до фінішу, його мучили напади нудоти та постійні кровотечі з носа. Іноді доводилося переривати маршрут і їздити в лікарню — отримувати укол знеболювального. Проте Ллойд по–чесному повертався до місця зупинки і зрештою таки перетнув лінію фінішу неподалік Букінгемського палацу.

Для чого весь цей мазохізм? Річ у тім, що британець збирає гроші для фонду, який надає допомогу дітям–інвалідам. Цього разу Скотт завдяки «слимаковій» рекламі акумулював майже 200 тисяч фунтів стерлінгів. А взагалі, починаючи з 1990 року, він зібрав на благодійність аж 5 млн. фунтів.

Один із попередніх марафонів Ллойд біг у старовинному водолазному костюмі. Але у формі равлика довелося набагато важче.