Реанімуйте від арешту

Реанімуйте від арешту

Уже більше тижня лікується після гіпертонічного кризу в приватній клініці «Медіком» колишній глава Шевченківського району Києва Віктор Пилипишин. Минулого четверга до нього в палату ввірвалося кілька десятків бійців ГУБОЗ МВС разом зі слідчими, які й висунули Пилипишину обвинувачення в рамках порушеної проти нього кримінальної справи. Як повідомили «УМ» у прес–службі прокуратури Києва, пана Пилипишина обвинувачують у перевищенні влади і службових повноважень. Згідно з ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу, екс–главі району, який мав амбіції стати столичним мером, «світить» до десяти років позбавлення волі. Йому закидають незаконну передачу комерсантам будівлі на проспекті Перемоги, 8, що завдало збитки громаді столиці на суму близько 15 млн. гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Небезпечні чи позитивні?

Небезпечні чи позитивні?

«УМ» повідомляла про резонансне затримання у 2007 році членів злочинного угруповання, причетних до переділу сфер впливу на териконах вугільних шахт західного Донбасу. Нагадаємо, що увагу молодиків привернули безробітні й нужденні люди, які роками шукали серед відвалів породи якісь шматки вугілля, щоб продати його і хоч якось прогодувати свої родини. До певного часу проблем у так званих «териконщиків» не було. Аж доки незнайомі їм молодики не стали вимагати здавати видобуте тяжкою працею вугілля тільки їм за значно нижчою ціною. Нещасні заробітчани забили в усі дзвони, однак безрезультатно. Зрештою, на одному териконі дійшло до стрілянини зі смертельним наслідком. А після цього громадськість отримала привід заспокоїтися: причетних до цих кривавих подій затримали.

Минулого тижня в Бабушкінському райсуді Дніпропетровська оголошено вирок, який вразив своєю м’якістю. І не лише тому, що причетність членів угруповання до злочинного «промислу» на відвалах шахт західного Донбасу ні слідство, ні суд довести не змогли. Але й без цього перелік діянь членів угруповання вражає.

Всі статті рубрики