Луцьк карнавалив із Табачником

Луцьк карнавалив із Табачником

14 квітня на Театральному майдані Луцька відбувся карнавал. Але не бразильський, а «Карнавал імені Діми Табачника». Його ініціювали молодіжні організації, яким не байдуже те, що відбувається нині в українській вищій та шкільній освіті. У такий спосіб луцькі студенти та шкільна молодь відзначили річницю призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки України. Звичайно можна було провести банальну акцію протесту, але молодь вирішила дещо інакше. «Табачник ухвалив чимало безглуздих рішень, перетворивши українську освіту на цирк, тому роль клоуна, на думку студентів, йому доречна, — каже студентка Ярослава Ващук. — А сміх буде найкращою зброєю проти деструктивної освітянської політики нинішньої влади».

Не Довгим єдиним

Не Довгим єдиним

Учорашня сесія Київради, на якій, за повідомленням київського БЮТ, мали звільнити секретаря Київради Олеся Довгого, не відбулася. Причина банальна: відсутність самого Довгого. Сесію перенесено на 19 квітня.Як повідомляють деякі ЗМІ, молодий вихованець Черновецького полетів до Швейцарії — узгодити подальші дії «молодої команди» із мером. За інформацією газети «Сєгодня», Довгого бачили вчора вранці перед відльотом в аеропорту «Бориспіль».

Їх залишалось лише троє...

Їх залишалось лише троє...

Учора в лісі неподалік хутора Лози, що у Бережанському районі, відбувся незвичайний урочистий захід — вшанування 51–ї річниці останнього зафіксованого істориками бою Української повстанської армії. 14 квітня 1960 року проти трьох підпільників–ОУНівців — Петра Пасічного, його дружини Марії Пальчак та Олега Цетнарського — радянська влада застосувала сили цілого мотодивізіону МВД. Про операцію «боївки Петра» у 1953—54 роках повідомляли навіть радіостанції «Голос Америки» та «Свобода», а кадебісти полювали за націоналістами в тамтешніх густих лісах не один рік. Але цього разу сміливцям не вдалося оминути засідки й вирватися з оточення кількох сотень ворогів. Доки могли, вони оборонялися.

Їх збере Чучупака

Їх збере Чучупака

Сьогодні черкащани зустрічають свого земляка, лауреата Шевченківської премії Василя Шкляра. Письменник народився i виріс у селі Ганжалівка Лисянського району. В рамках усеукраїнського туру автор нашумілого роману «Залишенець. Чорний Ворон» зустрінеться зі студентами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, мешканцями міста в колишньому Будинку політпросвіти, виступить в ефірі місцевого радіо та телебачення.

Не я б’ю, верба б’є!

Не я б’ю, верба б’є!

Вхід Господній у Єрусалим — останнє велике християнське свято перед Великоднем. В його основі лежать біблійні оповіді про те, як Ісус в’їхав до Єрусалима на віслюку, а люди встеляли йому шлях пальмовим гіллям, тим самим вітаючи Спасителя. Звідти й походять народні назви свята — Пальмова, Вербна, Квітня, Шуткова неділя. Назустріч Ісусові тоді вийшло все місто, кожен хотів побачити Месію. Чулися захопленні вигуки «Осанна!» — так тоді зверталися тільки до царя. Причиною такої зустрічі Ісуса стало диво, яке він сотворив напередодні, воскресивши Лазаря. Але вже через кілька днів той самий народ, який зустрічав Спасителя оваціями, кричатиме Пілатові: «Розіпни Його!»...

Попірнаємо?

Попірнаємо?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Срібна акула» — уже дев’ятий фестиваль, що проходить в Україні з 2001 року. Цього року в арт–марафоні, який триватиме до 17 квітня, зареєстровано більше ніж 500 учасників із Франції, США, Німеччини, Австралії, України, Росії та інших країн. У холі Українського дому представлена унікальна фотовиставка, а в кінозалі — добірка кінофільмів, знятих під водою (покази відбуваються нон–стоп), цікаво, що три повнометражні фільми присвячені Blue Hole — надзвичайно небезпечній вертикальній печері у Червоному морі, з якою пов’язано багато містичних історій. У рамках фестивалю проходить конкурс професійних та аматорських робіт у номінаціях: найкраща підводна фотографія, найкращий відеофільм, найкраща телепередача (з використанням підводних відеосюжетів), найкраща живописна і скульптурна робота та дитячі малюнки. Переможців оголосять 17 квітня.

Вибухонебезпечні злодії

Вибухонебезпечні злодії

При обстеженні магістрального газопроводу «Херсон—Крим» співробітники «Харківтрансгазу» виявили недалеко від Раденська розгерметизацію газопроводу високого тиску. Як повідомили «УМ» у прес–службі УМНС Херсонської області, розгерметизація відбулася через спробу злодіїв вкрасти частину газопроводу. Для відновлення цілісності магістралі спочатку знизили тиск газу, а потім наварили латочку на пошко­дженій трубі.

Відповів за матюки

Відповів за матюки

Конфлікт між інспектором ДАІ та водієм автомобіля, що стався 9 квітня у Харцизьку й став надбанням iнтернету, матиме своє логічне продовження. Точніше, завершення. Як стало відомо з джерел громадської організації «Дорожній контроль», інспектора Петренка, який брутально повівся з водієм, уже звільнено. За словами автора відеозапису (потерпілого) Ігоря, до нього додому особисто приїжджав співробітник служби внутрішньої безпеки області за завданням міністра МВС України та начальника департаменту ДАІ Донецької області Валерія Лозового. «Я написав усе так, як було. На запитання, що з ким буде, він (співробітник СВБ) відповів, що Петренка вже звільнили, а справу передадуть до прокуратури. Також до відповідальності буде притягнуто начальника ДАІ Харцизька і Донецької області», — розповів автомобіліст.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики