Навіщо Кучмі Москва

12.04.2011

Генпрокуратура таки дозволила Леонідові Кучмі з’їздити у Москву. Колишній Президент–ракетник попросився у столицю Росії, аби взяти участь у заходах із нагоди Дня космонавтики.

«Мною підписані відповідні документи. Обмеження на виїзд для Леоніда Даниловича Кучми зняті. Однак після його повернення на Батьківщину обмеження будуть відновлені», — повідомив учора заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін. За дві години до того Кучма, вже вшосте викликаний на допит, заявив журналістам, що в Росію його не пускають.

Частина оглядачів схиляється до думки, що Л.Д. збирається у Москву для того, аби обговорити деталі «Кучмагейту» та попросити політичного захисту. Адже, за деякими припущеннями, скандал зі «справою Гонгадзе» був інспірований із–за кордону.

Цікаво, що кілька тижнів тому в Москві побував також екс–майор Микола Мельниченко. Мета його поїздки досі не відома.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Один із адвокатів Леоніда Кучми — Михайло Кисилевич — помер у ніч із неділі на понеділок. «Напевно, інфаркт», — висловив припущення інший адвокат екс–Президента Віктор Петруненко. Він запевнив, що смерть Кисилевича жодним чином не пов’язана із захистом Кучми.