Зелений гамбурзький рахунок

Зелений гамбурзький рахунок

У Гамбурзі — не тиждень і не місячник, а цілий рік благоустрою. У цьому місті — найбільшому в Європі з–поміж не–столиць — щодня відбуваються десятки акцій екологічної спрямованості.

Почався цей марафон 14 січня, коли головна площа Гамбурга Ратхаусмаркт перетворилася на унікальний танцмайданчик. Усякий, хто взяв участь у танцювальному конкурсі перед ратушею, мав нагоду відчути себе справжнім «енерджайзером»: кожен крок диво–сцена перетворювала на електроенергію, і доти, доки тривали танці, сяяла кольоровим світлом. Так мешканці Гамбурга зустрічали новий, зелений, рік свого міста.

На право першим здобути звання «Зеленої столиці Європи», запроваджене Єврокомісією минулого року, претендувало 35 міст. Після прискіпливого ана­лізу за багатьма параметрами журі обрало вісім фіналістів: Амстердам, Брістоль, Копенгаген, Фрібург, Мюнстер, Осло, Гамбург і Стокгольм. Абсолютних переможців виявилося два. Тому, за рішенням комісії, Стокгольм став «Зеленою столицею»–2010, а Гамбург перейняв естафету в 2011–му. Журналісти «УМ» побували в екологічній столиці цього року і побачили, що саме виборов німецький мегаполіс.

«Звір» вийшов iз–під контролю

«Звір» вийшов iз–під контролю

На Японію звалилося потрійне лихо. За оприлюдненими вчора офіційними пiдсумками, землетрус та цунамі забрали життя 11 тисяч людей, а понад 17 тисяч вважають зниклими безвісти. У найбільш уражених стихією префектурах — Міягі, Івате та Фукусіма — не вдається ідентифікувати чотири тисячі тіл. Але ще страшнішою є третя голова лиховiсного дракона. «Уряд перебуває у стані найвищої готовності й намагається не допустити ядерної кризи на АЕС «Фукусіма–1», — запевнив учора в парламенті прем’єр–міністр країни Наото Кан. І визнав: ситуацiя є непередбачуваною».

Суд потурив «гаранта»

Суд потурив «гаранта»

Конституційний суд самопроголошеної республіки Косово визнав незаконним обрання Беджета Пакколі її президентом. Відповідний позов склали дві головні опозиційні сили республіки — Демократична ліга Косова та «Союз за майбутнє Косова», які бойкотували вибори президента, що вiдбувалися в парламенті 22 лютого цього року.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики