Ціни летять до небес

30.03.2011

Учора біля кількох обласних адміністрацій пройшли пікети з вимогою зупинити антисоціальну політику нинішньої влади. Акція під назвою «Ціни злітають до небес!» відбулася у Вінниці, Житомирі, Кіровограді, Одесі, Хмельницькому, Полтаві, Черкасах та Чернігові. Організатором демонстрацій виступила партія «Наша Україна».

«Нашоукраїнці» вважають, що єдиним шляхом для вирішенням питання зі зростанням цін є звільнення керівників відповідних обласних адміністрацій і відставка уряду.

Зокрема, активісти звернули увагу на те, що політика влади призвела до того, що ціни на продукти та послуги досягли європейського рівня. Водночас влада не спроможна забезпечити належного зростання соціальних стандартів. Учасники акції роздавали листівки, в яких наголошується, що ціна овочів у магазинах зросла майже на 100%, гречки — на 300%, молока та борошна — на 40%. Тарифи на житлово–комунальні послуги за минулий рік зросли на 30—50%, а цього року процес продовжується.

Виступаючи проти такої політики, «нашоукраїнці» випустили в небо десятки кульок із написами «Подяка нашому уряду за зліт цін!», «Ціна гречки», «Комунальні тарифи», «Аптечні ціни» тощо.