Герой без правосуддя

Герой без правосуддя

Учора Вищий адміністративний суд переніс розгляд справи щодо позбавлення Степана Бандери звання Героя України на невизначений термін. Причина — хвороба судді–доповідача пані Леонтович. Першим про це дізнався адвокат Володимир Оленцевич, який свого часу оскаржив у донецьких судах першої та апеляційної інстанцій два укази Президента Ющенка щодо присвоєння звання Героя України командувачу УПА Роману Шухевичу та лідеру ОУН (б) Степану Бандері. «Чотири судді є, а п’ятого, головуючого, немає, хіба це привід відкласти розгляд?» — обурювався пан Оленцевич, тримаючи в руках оголошення про відкладений розгляд, отримане ним у канцелярії суду.

Не Кучмою єдиним...

Не Кучмою єдиним...

Сьогодні екс–Президент Леонід Кучма має вчергове прийти на допит до слідчого Главку Генпрокуратури. З’явитися на Борисоглібській має і його колишній охоронець Микола Мельниченко, адже на цей день уже втретє призначено очну ставку колишнього майора з екс–Президентом, від якої Леоніду Даниловичу вдавалося ухилятися протягом тижня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

А за «Радою» — «Рада»...

А за «Радою» — «Рада»...

Наступного тижня народних депутатів знову чекають муки вибору. У Верховній Раді розглядатимуть проект, який передбачатиме перехід парламенту на модернізований варіант електронної системи «Рада–3». Запровадження сенсорної панелі дозволить уникнути голосування за «того хлопця», за «ту лаву» чи за «ту фракцію». Більшість депутатів розуміє, що в парламенті давно треба підключити ту кнопку, щоб Верховна Рада більше не була посміховиськом для народу й не дивувала заїжджих гостей з іноземних парламентів. А з іншого боку, важко — ох, як важко! — погодитися на таку реформу. Адже після введення новацій депутатам доведеться постійно шукати резерв голосів, вони муситимуть сидіти в залі й, зрештою, особисто ходити на роботу... До речі, проект Литвина передбачає ще й облік відвідуваності засідань депутатами, а це впливатиме і на зарплату обранців.

Цікаво, що колись Верховна Рада вже переживала подібний опір прогресивним новаціям. Двадцять років тому, коли в парламенті лише вводили систему «Рада», політикум так само не хотів приймати новинки. Депутати довго вивчали систему, звинувачували її в шахрайствах, не хотіли говорити у персональні мікрофони, а крім того, постійно намагалися її перехитрити. Про це «Україні молодій» розповів розробник системи «Рада» Анатолій Морозов.

Гостюючи в Інституті проблем математичних машин і систем НАНУ, де пан Морозов працює директором, «УМ» дізналася про історію «Ради», про те, чи справді нинішня система доживає останні дні, а також про розробку новітньої «Ради–4». Анатолій Олексійович запевнив, що депутатам не під силу обманути систему. «Хіба що візьмуть молоток», — жартує директор Інституту.

Ціни летять до небес

Ціни летять до небес

Учора біля кількох обласних адміністрацій пройшли пікети з вимогою зупинити антисоціальну політику нинішньої влади. Акція під назвою «Ціни злітають до небес!» відбулася у Вінниці, Житомирі, Кіровограді, Одесі, Хмельницькому, Полтаві, Черкасах та Чернігові. Організатором демонстрацій виступила партія «Наша Україна».

Всі статті рубрики