Скільки коштує ліжко–місце?

Скільки коштує ліжко–місце?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Студенти Київського національного університету імені Шевченка вчора вийшли на акцію протесту. Адже адміністрація цього вишу планує підвищити вартість проживання в гуртожитках у 2,5 раза, а точніше — з 78 до 209 гривень на місяць. Чому саме на стільки, керівництво університету не обґрунтовує і посилається на наказ трьох міністерств — освіти і науки, фінансів, економіки. Але в наказi висвітлено лише порядок надання платних послуг, а про конкретну вартість не йдеться.

Зі стадіону — на зону

Зі стадіону — на зону

Учорашнім рішенням Ленінського райсуду Севастополя 25–річного Владислава Піскуна, майстра спорту міжнародного класу й донедавна діючого футболіста клубу вищої вітчизняної ліги з міста моряків, засудили до шести з половиною років позбавлення волі. Нагадаємо: 21 листопада 2010 року він влаштував перегони з товаришем, та так хвацько «нафінтив» за кермом свого кабріолета «БМW» на одній iз центральних вулиць Севастополя, що насмерть збив 26–річну Ліну Воронкову та двох її доньок — двох і п’яти років.

Не захищайте комуністичний притон!

Не захищайте комуністичний притон!

Із такою вимогою вчора під Генеральною прокуратурою зібралися побратими ув’язнених «тризубівців», які й досі перебувають за ґратами у статусі звинувачених у відпилюванні голови пам’ятника Сталіну в Запоріжжі та підпалі місцевого райкому партії в 2009 році. Станом на вчорашню обідню пору, повідомив «УМ» перший заступник голови центрального проводу ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери Андрій Тарасенко, перед Комунарським районним судом постали троє осіб, яким інкримінують підпал позаминулого року офісу комуністів у Запоріжжі, — Ігор Загребельний, Артем Циганок і Віктор Давиденко.

«Посольство Боже» в МЗС

«Посольство Боже» в МЗС

Олександр Корман став радником міністра закордонних справ України й головуватиме у Громадській раді при МЗС. Він же — педагог, тренер, засновник Інституту батьківства та пастор церкви Сандея Аделаджі й Леоніда Черновецького «Посольство Боже».

Ірма+Орест

Ірма+Орест

У сім’ї відомої акторки свято — народження довгожданого первістка. На світ з’явився хлопчик зростом 52 сантиметри та вагою 3800 грамiв. Мама й маля почуваються відмінно. Уже відомо, що сина назвали Орестом. «Мій чоловік мріяв про дитину з перших років нашого шлюбу. Відчуття, що я готова стати матір’ю, прийшло до мене років п’ять тому. Ми до цього довго йшли. Дорогою я переживала розчарування, біль і депресію», — розповіла Ірма телеканалу INTV.

Немовлята у... відходах

Немовлята у... відходах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усе почалося з того, що на звалищі відходів у Дніпродзержинську виявили поліетиленові мішки з... мертвонародженими немовлятами. Розпізнати їх було неможливо, проте скандал розгорівся настільки гучний, що прокуратура вже порушила кримінальну справу за статтею, яка передбачає відповідальність за службову недбалість iз максимальним покаранням до трьох років обмеження волі. Як повідомив старший слідчий прокуратури Дніпродзержинська Денис Шевченко, головну провину людей у білих халатах вони вбачають у тому, що в історії пологів має бути обов’язково відображена згода батьків на поховання мертвонародженого, але цього у 9–й міській лікарні Дніпродзержинська не дотримувалися. Та й багато з батьків чи родичів дітей, які так і не побачили світ, обурені таким ставленням медиків.

«Свинячий» наступ

«Свинячий» наступ

Незважаючи на весняне тепло, в атаку пішов грип: лише за останній тиждень в обласному центрі госпіталізовано 140 осіб, більшість з яких — діти. Така напружена ситуація тримається в місті другий тиждень. «Від грипу в Черкасах уже померли четверо людей. У трьох із них підтверджено «свинячий грип», — повідомив «УМ» головний державний санітарний лікар міста Василь Завгородній.

Смертельні обійми брата

Смертельні обійми брата

Минулого понеділка до дільничного інспектора міліції в одному з сіл Рогатинського району звернулася багатодітна мати з проханням знайти її дев’ятирічну доньку, яка зникла напередодні. Під вечір того ж дня одна з пошукових груп міліції виявила труп дівчинки у воді меліоративної канави на околиці населеного пункту.

Батьківський фронт

Батьківський фронт

Закриття чотирьох шкіл на Донеччині, зокрема двох у Дзержинську та по одній у Константинівці й Торезі, не буде. Про це заявила народний депутат від «Нашої України» Лілія Григорович, зазначивши, що роль локомотива в цьому процесі виконують батьки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики