«Кахасоль» на рани

25.03.2011
«Кахасоль» на рани

У Севільї кияни зіткнулися з жорстким пресингом «Кахасоля». (Фото сайту БК «Будівельник».)

Усього два реалізовані триочкові кидки за гру, вражаюча кількість втрат м’яча — 27 (!), низька результативність не лише гравців із лави запасних, а й представників стартової п’ятірки — усе це складові поразки, якої позавчора в Іспанії зазнав київський «Будівельник».

Перший поєдинок чвертьфіналу Єврокубка проти севільського «Кахасоля», що в чемпіонаті Іспанії йде на десятому місці, кияни почали під жорстким пресингом господарів. Утім ця десятихвилинка залишилися за «Будкою» — 16:14.

І навіть шість очок розриву, але вже на користь севільців, які горіли на табло перед великою перервою та перед початком заключної чверті, залишали українцям шанси якщо не на перемогу, то принаймні на комфортний рахунок перед повторним поєдинком. Киян уже звично тягнули на собі «великі». Зак Морлі та Ламейн Уїлсон, у підсумку, увійшли до трійки гравців «Будівельника», що набрали більше десяти очок за матч. Третім став розігруючий Біллі Кіс, якому попсували статистику шість втрат м’яча.

Але цей американець принаймні закидав, а ось його земляк Деворік Спенсер знову провалив гру, хоча на його результативність сподівалися, коли запрошували в команду. Свої чотири пункти атакувальний захисник набрав із лінії штрафних, тоді як із гри не влучив жодного разу, хоч вісім разів атакував кільце. Нуль і в активі Андрія Агафонова; лише по два очки в Дениса Яковлєва та Михайла Анісімова. У попередніх іграх Єврокубка ці хлопці були результативнішими. І не дивно, що в заключній чверті господарі, яких активно підтримували глядачі, повністю переграли наших та здобули підсумкову перемогу з розривом у 18 очок.

«Ми ще не стикалися із командою, що має захист такого класу. Не зберегли концентрацію — і суперник перехопив ініціативу. Мабуть, на це й слід було очікувати, адже «Кахасоль» грає зовсім на іншому рівні», — іспанський тренер киян Хосе Беррокаль назвав поразку від своїх земляків логічною.

Тепер «Будівельник», який заради євротурніру пожертвував Кубком України, опинився перед загрозою припинення участі в Єврокубку. Відіграти 18 очок різниці на дніпропетровському паркеті буде дуже складно. Утім баскетбол тим і цікавий, що в ньому іноді можна побачити найнесподіваніші «камбеки».

 

ТАБЛО

Єврокубок. Чвертьфінал (перші матчі). «Кахасоль» (Іспанія) — «Будівельник» (Україна) — 67:49 (Уртасун (15), Кателінас (14), Кірксей (11+8 підб.) — Кіс (11+6 втрат), Уїлсон (11+6 підб.), Морлі (10)), «Касерта» (Іспанія) — «УНІКС» (Росія) — 84:90, «Цедевіта» (Хорватія) — «Естудіантес» (Іспанія) — 90:81, «Геттінген» (Німеччина) — «Бенеттон» (Італія) — 66:66.

* * *

НБА. «Оклахома» — «Юта» — 106:94 (Фесенко «Ю» — 1.24, без результативних дій).