Перед великодніми святами всі любителі шашликів звернули увагу на подорожчання м'яса. Проте всі сприйняли це як належне: зазвичай напередодні тривалих вихідних, особливо навесні, перед Великоднем, Першим та Дев'ятим травня, ціни повзуть вгору: у різних регіонах м'ясо дорожчає на дві-три гривні за кілограм. Але потім цiни повертаються до норми. Цього року все пішло за іншим сценарієм. У середині квітня ціни на основні види м'ясної продукції — свинину, яловичину, курятину і сало — піднялись на 20—30 копійок за кілограм. Ніхто не надав цьому особливого значення. (Особисто я, наприклад, орієнтуюся лише на цифри «до коми», не беручи до уваги копійки). Звичайно, бабусі-пенсіонерки тоді вже почали бідкатись, адже переплатити 20 копійок за кілограм свинини, що коштувала тоді 16—19 гривень, i за курячі лапки для супу за гривню — як кажуть, дві великі різниці. Свята минули, шашлики «відійшли», а ціни так і не нормалізувались.