Полювання на Хея

04.03.2011
Полювання на Хея

Володимир Кличко: «Після зустрічі зі своїми «ідеалами» моє життя змінилося на краще». (Рейтер.)

Приводів, аби поговорити про своїх зіркових співвітчизників — братів Кличків, в українців завжди вдосталь, водночас можливість побачити чемпіонів на власні очі випадає не так часто. Тож позавчора в спортивному залі ЦСКА в Києві, де Володимир Кличко проводив майстер–клас для юних боксерів із різних регіонів України, було не протовпитися — тут зібралася численна братія й фанатів, і журналістів, і знайомих чемпіона світу серед професіоналів. Подивитися на живу легенду боксу прибігала й малеча з футбольними м’ячами, яка тренувалася поруч.

Навіть без професійної амуніції Володимир у джинсах та білому светрі виглядав у ринзі по–спортивному. Упродовж відкритого уроку усміхнений Доктор Сталевий Молот жодного разу не продемонстрував свій потужний удар — наразі Володимир проходить курс реабілітації після грудневого ушкодження м’язів живота, що призвело до відкладення його бою з Дерріком Чісорою.

Заняття з дітьми Володя присвятив вправам на координацію. Він потримав для початківців лапу та зробив акцент на головній складовій успіху боксера — захисті. «На початку своєї боксерської кар’єри, коли я тренувався у Володимира Золотарьова, мені доводилося ухилятися від ударів баскетболістів», — пригадав історію двадцятирічної давнини Володимир, який уперше одягнув боксерські рукавички саме в армійському залі. Цікаво, що в ті часи на Кличкові–молодшому відпрацьовувала свою атаку й чемпіонка світу Аліна Шатернікова, яка позавчора також завітала на захід, організований Фондом братів Кличків.

Володимир сподівається, що незабаром набере оптимальну форму і 2 липня таки зустрінеться в ринзі з Девідом Хеєм, який володіє чемпіонським титулом за версією WBA, і саме цього пояса не вистачає братам Кличкам для «повного комплекту». Темношкірого британця Володя назвав хорошим промоутером, що за короткий час вдало розкрутив своє ім’я. «Сьогодні перемовини йдуть як ніколи інтенсивно. Хей сам загнав себе у глухий кут — уже досягнуто попередню домовленість, і, сподіваюся, що цього разу він нікуди не дінеться. Думаю, до кінця цього року в нашій сім’ї будуть всі чемпіонські пояси», — заявив Кличко–молодший.