НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Є життя і без Фіделя

Є життя і без Фіделя

Глава Держради та Ради міністрів Куби Рауль Кастро на розширеному засіданні уряду заявив, що реформа кубинської економічної моделі займе не менше п’яти років. Як повідомляють офіційні місцеві ЗМІ, 79–річний кубинський лідер наголосив, що план економічних перетворень потрібно впроваджувати в життя «без поспіху та імпровізації», оскільки головна небезпека для революції полягає саме в тих помилках, до яких можуть привести різкі зміни. Кастро також розповів про майбутнє масштабне скорочення роздутих штатів у державному секторі. На його думку, цей процес «не є метою сам по собі», а «лише заходом, скерованим на відновлення продуктивності та дисципліни трудящих».

Послання з–під руїн

Послання з–під руїн

Щонайменше 154 загиблих, 50 зниклих безвісти та сотні постраждалих — учора в Новій Зеландії вшановували пам’ять жертв руйнівного землетрусу, який тиждень тому сколихнув місто Крайстчерч. Рівно о 12:51 за місцевим часом (1:51 ночі за Києвом), тобто в ту саму мить, коли 22 лютого друге за кількістю населення місто Нової Зеландії здвигнулося від потужного підземного поштовху, по всій країні було оголошено дві хвилини мовчання. У столиці Веллінгтон перед будинком парламенту відбувся траурний мітинг за участі депутатів, членів уряду та закордонного дипломатичного корпусу. На такому самому зібранні в Крайстчерчі були присутні прем’єр–міністр країни Джон Кі, лідер опозиційної Лейбористської партії Філ Гофф та інші відомі політики.

Джентльмени залишилися без вибору...

Джентльмени залишилися без вибору...

Цими днями світ втратив одразу двох великих актрис. Позавчора в Парижі померла славетна француженка Анні Жирардо — 79–річна легенда театру і кіно потерпала від хвороби Альцгеймера. А вчора вранці у своєму будинку в Каліфорнії на 90–му році пішла з життя велика зірка американського кіно 1940—50–х років Джейн Расселл — чорнява подруга героїні Мерилін Монро зі знаменитого фільму 1953 року «Джентльмени надають перевагу блондинкам»

«Бацьчина» катівня

«Бацьчина» катівня

Екс–кандидат у президенти Білорусі Олесь Михалевич, який зараз перебуває на підписці про невиїзд, позавчора провів несподівану прес–конференцію. Заяви політика, якого дехто звинувачував у, м’яко кажучи, зайвому центризмі, спричинили сенсацію, на якусь мить затьмаривши в білоруському інформаційному просторі навіть скандал із нібито поставками військової техніки до Кот–д’Івуару. Нагадаємо, днями Генеральний секретар ООН Пан Кі Мун заявив, що режим Лукашенка забезпечував зброєю тамтешнього диктатора. МЗС Білорусі відреагувало заявою про те, що країна стала жертвою цілеспрямованої «інформаційної атаки». А поки зовнішньополітичне відомство дебатувало з Генсеком ООН і спростовувало повідомлення західних ЗМІ про те, що до Мінська прилітав літак із Лівії — чи то по зброю, чи то із золотом Каддафі, — «інформаційна атака» на режим з’явилася з несподіваного боку.

Всі статті рубрики