Природно. Тварини постраждали

23.02.2011
Природно. Тварини постраждали

Мода знову крокує планетою: після Нью–Йорка, де свої колекції традиційно представили не лише знані дизайнери, а й численні зірки–модельєри, центр уваги світових модників перемістився до Лондона. Тиждень моди сезону осінь/зима–2011 традиційно привабив і зірок шоу–бізнесу, і перших осіб Великої Британії. Скажімо, на показ легенди англійської моди Вів’єн Вествуд завітала дружина прем’єр–міністра Саманта Камерон, яка є постійною клієнткою іменитої кутюр’є.

Цього разу Вествуд створила для своєї лінії Red Label колекцію в дуже «британському» стилі: сорочки, знаменита «шотландська клітинка», широкі вовняні штани та спідниці–міді тощо. Як зазначають модні критики, це одна з «найбільш носибельних» колекцій екстравагантної дизайнерки за останні кілька років.

Як показує початок нинішнього Лондонського тижня, наступного холодного сезону буде в моді все природне, класичне й... оригінальне. «Фішка» — саме в цьому поєднанні. Хутро (і хай шаленіють захисники тварин), шкіра, етнічні візерунки та принти в стилі американських індіанців — мода повертається до витоків, тобто до природи.

Загалом Лондонський тиждень моди вважається найбільш новаторським і «просунутим» — тут не бояться ставити у графік показів молодих і нахабних модельєрів із дуже оригінальними поглядами на «її величність». Багато дизайнерів, яких спершу ніхто не сприймав усерйоз і які згодом стали зірками світового рівня, починали свою кар’єру саме з лондонських подіумів.