ХРОНІКА

23.02.2011

Хокей

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Шахтар» — 2:3Б (Цируль, Срюбко).

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Політехніка–Галичина» — «Ферро–ЗНТУ» — 88:84, «Говерла» — «Кривбас–баскет» — 83:64.

Футбол

Контрольні матчі. «Зоря» — «Локомотив» (М, Росія) — 3:0 (Полянський, Хомченовський — 2), «Металург» (З) — «Аланія» (Росія) — 0:1, «Ворскла» — «Ростов» (Росія) — 0:0, «Ворскла» — «Петролул» (Румунія) — 3:1 (Безус — 2, Курилов), «Дніпро» — «Хонефосс» (Норвегія) — 3:1 (Коноплянка, Гладкий — 2), «Арсенал» — «Маккабі» (Т–А, Ізраїль) — 0:0.

* * *

Англія. Кубок. 1/8 фіналу. «Вест Хем» — «Бернлі» — 5:1.

* * *

Іспанія. Прімеро. Останній матч 24–го туру: «Реал сосьєдад» — «Мальорка» — 1:0.

Теніс

У першому колі ґрунтового турніру серії АТР в Акапулько (Мексика, призові — 1,1 млн. дол.) сіяний під шостим номером українець Олександр Долгополов обіграв чилійського кваліфаєра Поля Капдевілью — 7:5, 6:2.

Успішно стартував Сергій Бубка на турнірі в Дубаї (ОАЕ, хард, призові — 1,62 млн. дол.). У кваліфікації донеччанин здолав італійців Болеллі (6:2, 6:3) та Де Лоренці (7:6, 6:4), а у стартовому раунді основної сітки вибив хорвата Любічича. За рахунку 6:1, 0:1 на користь Бубки сіяний під п’ятим номером суперник знявся через травму.

Ілля Марченко програв у відборі Де Лоренці – 3:6, 5:7.

* * *

Українка Катерина Бондаренко не пробилася до основної сітки турніру WTA в Досі (Катар, хард, призові — 721 тис. дол.), програвши в третьому, завершальному, колі кваліфікації сербці Йовановськи — 0:6, 7:5, 4:6. Одеситка Вікторія Кутузова в другому колі відбору поступилася швейцарці Бачинськи — 3:6, 6:2, 0:6.

На скромніших змаганнях в Акапулько (220 тис. дол.) три раунди кваліфікації успішно подолала наша Леся Цуренко, здолавши у фіналі відбору румунку Бегу — 6:3, 6:4. А от Ольга Савчук і Марія Коритцева до основної сітки не пробилися.

* * *

Як випливає з поданої заявки, Олександр Долгополов таки не гратиме за збірну України. Принаймні його немає в заявці на матч першого раунду 1–ї групи Євро–Африканської зони Кубка Девіса Україна — Нідерланди (4–6 березня в Харкові). Честь країни захищатимуть Сергій Стаховський, Ілля Марченко, Іван Сергєєв, Сергій Бубка. Раніше Долгополов заявляв, що не задоволений сумою преміальних за виступ у складі збірної.