Будинок iз педофілом

22.02.2011
Будинок iз педофілом

Хата педофіла у Дахнівці, в якій він два роки знущався над дітьми.

Нещодавно правоохоронцям удалося «пов’язати» 47–річного педофіла. Збоченець був розлучений, мав кілька магазинів автозапчастин у Черкасах, а у вільний від роботи час заманював до себе додому неповнолітніх. Серед білого дня привозив дітей до свого двоповерхового будинку на узбережжі Дніпра в мікрорайоні Дахнівка. Міліція вже довела більше 20 випадків розбещення дітей віком від 9 до 16 років. Але є підстави вважати, що ця цифра не остаточна.

 

Школярок вибирав гарненьких

Той день 12–річна школярка Оля запам’ятає на все своє життя. Коли «Мерседес», який віз її в Дахнівку, зупинили даішники, перелякана дитина сиділа в салоні й не здогадувалася, що з цієї миті жахіття для неї закінчаться. Адже міліція стежила за педофілом відтоді, як отримала щодо нього оперативну інформацію. Першу половину робочого дня підприємець проводив на роботі, а після обіду ошивався біля шкіл.

«Як тільки було зібрано достатньо інформації, ми пішли на хитрий хід. Зупинили його іномарку, мовляв, є підозри, що «Мерседес» причетний до аварії. Треба проїхати у відділення міліції для з’ясування обставин», — розповідає перший заступник начальника обласної міліції Леонід Бойко.

На відзнятих правоохоронцями відеоматеріалах видно, як чоловік зупиняє автомобіль біля школи, підходить до школярів, пригощає їх ром–колою. Зовні затриманий педофіл нічим не примітний, одягається дуже просто, про таких кажуть: пройдеш повз нього — й очі не зачепляться. Сам затриманий зізнався слідчим, що перших своїх жертв вибирав на вулиці. Звертав увагу на те, як одягнені діти. «Бо за одягом не важко визначити, хто з неблагополучної сім’ї, — пояснює слідчим. — Такі діти нерідко дуже нафарбовані й курять».

Спочатку негідник пропонував дітям подарунки. Декому купував косметику, давав гроші — від 200 до 400 гривень. А коли діти почали йому довіряти, запрошував та привозив до себе додому. Жертвами розпусника стали школярі віком від 9 до 16 років. Дівчаток біля шкіл вибирав гарненьких. Як правило, підходив до тих, котрі на вигляд здавалися старшими своїх років.

У таку пастку потрапила й Оля. У міліції кажуть, що її педофіл заманив тим, що обіцяв показати свій будинок. А після зґвалтування шантажував: мовляв, покаже відзняте відео її рідним. Через такі погрози Оля погодилася поїхати до дядька й того разу, коли його «Мерседес» зупинили даішники.

Слідчі мають свідчення про те, що дітей педофіл споював. До свого котеджу привозив їх тверезими, а вже звідти виводив п’яними, тримаючи попід руки. «Ніколи б не подумала, що наш сусід розбещував дітей. У нас тут багато хто має свій бізнес, тож щодня люди на роботі, — каже одна із сусідок педофіла. — А він, кажуть, привозив дітей до себе додому вдень».

«Шукай собі заміну»

На першому поверсі свого будинку в Дахнівці педофіл облаштував відповідну обстановку — поставив телевізор, DVD–програвач та ліжко. А в стіну навпроти вмонтував відеокамеру, яка фіксувала всі жахіття, котрі він витворяв iз дітьми. Під час обшуку вилучено 60 відеофайлів та кілька компакт–дисків, на яких зафіксовані оргії з неповнолітніми. За датами, котрі значаться на тому «кіно», стало відомо, що неповнолітніх педофіл розбещував упродовж останніх двох років. Своє «кіно» він навіть планував продати через iнтернет. Для цього створив сайт і шукав любителів дитячого порно.

«Тих, хто відмовлявся знову їхати до нього, він шантажував, що заявить у міліцію, хвалився, що має знайомих у прокуратурі. Іншим дітям погрожував виставити відео в iнтернеті, залякував, що батьків дітей посадять у тюрму. Підлітки таких погроз боялися й покірно їхали до нього знову», — говорить Леонід Бойко.

Серед постраждалих є не лише діти з неблагополучних родин. У пазурі до ґвалтiвника потрапляли й школярі з цілком пристойних сімей. Не лише дівчатка, а й хлопчики. Більше того, збоченець змушував дітей заманювати до його будинку їхніх друзів. «Великодушно» заявляв: «Якщо не хочеш сама їздити, шукай собі заміну!».

«Більшість на це погоджувалася, і разом iз машини ми вибирали гарних школярок. Тих, чиї батьки були при посадах або працювали в міліції, — не чіпали», — зізнається одна зi школярок. За її словами, аби заманити в пастку інших підлітків, придумували різні історії. Наприклад, називали педофіла своїм дядьком, який просто підвезе додому, або ж брехали, що «забула в його будинку книжку i треба туди заїхати». Деякі з заляканих школярок ішли навіть на те, що «здавали» розпуснику своїх подружок.

Як встановили правоохоронці, одна з дівчат, якій тільки 13 років, завагітніла від педофіла. Дівчина виглядає значно старшою за своїх ровесників. Її виховує одна мати, котра працює з ранку до ночі. Цю школярку збоченець возив до свого дому впродовж цілого року. Коли вона зрозуміла, що вагітна, поривалася заявити на нього в міліцію. Але панічно побоялася, що ґвалтівник уб’є її матір. Дівчина зізналася правоохоронцям, що від розпачу не знала, як їй бути і що далі робити. Казала, що незадовго до затримання педофіла таки набралася мужності й готова була «сама звернутися до міліції».

Спочатку постраждалі діти боялися говорити про пережите слідчим i плакали. Згодом майже всі зізналися, що всією душею ненавиділи педофіла й готові були його вбити. Тільки дуже боялися шантажу та погроз, найбільше на адресу своїх батьків. Для самих батьків жахливі розповіді їхніх дітей стали справжнісіньким шоком. Вони просто не вірили в те, що сталося i запевняли правоохоронців, що те страхіття пережили не їхні доньки чи сини, мовляв, їх iз кимось переплутали, бо такого не може бути. Одна мати переконувала міліціонерів, що в неї з донькою настільки довірливі стосунки, наче в подруг. І вона все про неї знає...

«На цей момент нам удалося встановити більше 20 потерпілих дітей. Але при розслідуванні додаються нові імена», — зазначає перший заступник начальника черкаської обласної міліції Леонід Бойко. Нині педофіла утримують у слідчому ізоляторі.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У комп’ютерних класах шкіл Закарпаття діти мають вільний доступ до порносайтів, повідомляє обласна прокуратура. За словами старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталії Кузан, пiд час перевірок виявили порушення вимог законодавства, спрямованого на запобігання поширення продукції, яка негативно впливає на формування свідомості підлітків. Так, майже у всіх територіальних одиницях Закарпатської області в комп’ютерних класах навчальних закладів виявлено факти неконтрольованого доступу учнів через мережу iнтернет до заборонених сайтів, у тому числі таких, що містять елементи порнографії, жорстокості.

«Вивченням історії відвідування iнтернет–сайтів на учнівських комп’ютерах встановлено, що здебiльшого під час занять відвідували сайти, які не мають жодного відношення до навчального процесу, зокрема, соціальні мережі тощо. На окремих комп’ютерах виявлено факти відвідування сайтів знайомств», — каже пані Кузан. Наразі на усунення порушень закону прокурорами внесено приписи начальникам відділів освіти з вимогою негайно вжити заходи і встановити відповідні програми, які блокують доступ до заборонених сайтів. Усього за результатами перевірки органами прокуратури області порушено одну кримінальну справу, внесено 54 приписи і подання, порушено сiм адміністративних проваджень та 23 дисциплінарних.

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>