Тарган і мавпа для любки

16.02.2011

Напередодні Дня святого Валентина зоопарк Бронкса (континентальний район Нью–Йорка) пропонував відвідувачам оригінальну послугу: кожен охочий міг назвати іменем коханої людини одного з... тарганів, що мешкають у звіринці. Причому йдеться про «офіційних» пожильців — мадагаскарських шиплячих тарганів. Їх популяція налічує 58 тисяч (!) особин, так що можна було задовольнити любовний порив цілої армії романтиків. Причому для цього навіть не обов’язково ходити в зоопарк — ім’я комасі можна було дати в режимі онлайн. По 10 доларів за штуку. Після цього на вказану електронну адресу присилали сертифікат із поздоровленням та інформацією про конкретного таргана.

На сайті зоопарку Bronxzoo.com цю пропозицію рекламують так: «Квіти в’януть. Шоколад тане. А таргани вічні». У даному випадку йдеться про вочевидь недобросовісну рекламу, адже насправді великі й жирні мадагаскарські таргани живуть близько двох років. Але керівників зоопарку можна зрозуміти. Адже гроші вони збирають не для себе, а на добру справу. Кошти, виручені за найменування тарганів, мають переказати на рахунок Товариства охорони дикої природи.

До речі, подібну послугу анонсували і в Росії. Іжевський зоопарк запропонував на честь своїх коханих називати мавп — бурих капуцинів і саймірі. Такий подарунок в Удмуртії пропонують не лише до Дня всіх закоханих, а й на 23 лютого та 8 березня.