Голова КМДА Олександр Попов підписав розпорядження, де визначено максимальні надбавки до ціни, які можуть встановлювати виробники. Про це повідомляє прес–служба київської влади. Зокрема, міська адміністрація встановила такі надбавки: 8% на житнє та пшеничне борошно вищого, першого і другого ґатункiв, 12% на хліб iз борошна вищого ґатунку вагою понад півкіло та вироби для діабетиків, 10% на м’ясо птиці, варену ковбасу, молоко, сир, сметану, вершкове масло, олію та яйця, 12% на макаронні вироби, крупи і цукор, 15% на яловичину і свинину. Однак чіткості у встановленні цін на продукти це розпорядження не забезпечило: наведені надбавки встановлені без урахування витрат на їх транспортування між містами. Проте в адміністрації запевняють: управління цінової політики щодня перевіряє ціни на борошно, м’ясо ковбаси, молоко, сир, сметану, масло, курячі яйця, цукор та олію.
Нагадаємо, зростання цін на гречку в магазинах почалося ще влітку. Експерти зазначають, що його міг спричинити неврожай культури. Різке подорожчання почалося в лютому, коли ціна досягала 20—30 гривень. Нещодавно уряд встановив обмеження: тепер продавати гречку слід не дорожче 13 гривень. Відтак крупа почала зникати з магазинів, а в супермаркетах, де з’явилася дешева гречка, її продають не більше кiлограма в одні руки.