Міністр із «фалічним комплексом»

Міністр із «фалічним комплексом»

Минулого тижня просто з трибуни Верховної Ради народний депутат Віктор Таран відправив до Генпрокуратури запит щодо висловлювань міністра освіти Дмитра Табачника. «Кожна влада на шляху до диктатури традиційно починає воювати з письменниками, — каже депутат–БЮТiвець. — Марію Матіос почали переслідувати нібито за невдале порівняння — меморіального комплексу із фалічним символом (йдеться про обеліск у столичному парку Слави. — Ред.). Але справжня причина в тому, що вона є глибоко національна українська письменниця, що вона проти диктатури і найбільша крамола, що, бачите, гарно писала про Юлію Тимошенко.

«У нашому варіанті про вплив російської літератури не йшлося»

«У нашому варіанті про вплив російської літератури не йшлося»

Уже кілька тижнів затверджена Міністерством освіти і науки Концепція літературної освіти непокоїть і вчителів, і школярів, і ЗМІ. То з’являлася інформація про те, що, згідно з документом, російську літературу виведуть в окремий курс, то про те, що зі шкільної програми вилучили Ліну Костенко.

Чого ж чекати учням після затвердження Концепції? Про фальсифікації в МОНі та про «стиснутий» курс української літератури у старших класах «УМ» поспілкувалася з одним із розробників цього документа — завідувачем відділу давньої української літератури Національної академії наук Миколою Матвійовичем Сулимою.

Всі статті рубрики