Слава Україні! Героям — суд

Слава Україні! Героям — суд

До вчорашнього дня — 12 січня — проросійські сили поставилися, наче до публічної розправи над «бандерівцями». Про судовий розгляд позову щодо скасування звання Героя України Роману Шухевичу (який, до речі, призначили символічно в День українського політв’язня) сурмили всі провідні телеканали Росії. І зрозуміло, з якими інтонаціями. До приміщення Вищого адміністративного суду України в Києві з самого ранку злетілися десятки тележурналістів. А сам винуватець «урочистостей» — позивач Володимир Оленцевич, якому дуже муляє звання Героя України Степана Бандери та Романа Шухевича, — ще за годину до судового засідання на вулиці ще біля станції метро охоче роздавав інтерв’ю російським телевізійникам. Нагадаємо, адвокат Оленцевич виграв два суди в рідному Донецьку, і тепер слово за столицею. Прийшов до суду й незмінний соратник Наталії Вітренко — Володимир Марченко. Одначе на боці відповідача було значно більше людей. Відстояти звання Героя для легендарного командира Української повстанської армії — принципова справа для українських патріотів.

«Влада рахується лише з сильними. Так будьмо ними»

«Влада рахується лише з сильними. Так будьмо ними»

Ще українці не відійшли від новорічної феєрії, як вітчизняні інформагенції рознесли новину про звернення громадянина Руслана Коцаби, мешканця Івано–Франківська, до Генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою порушити кримінальну справу проти зухвалих «цензорів» Державного Гімну України. «Ганебний факт знущання над титульною нацією», зауважив у листі до ГПУ прикарпатець, стався після того, як куранти сповістили про прихід нового, 2011–го, року. Саме тоді в телеефірі прозвучав Гімн в урізаному вигляді, без слів «Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці». На підтримку пильного іванофранківця відразу відгукнулися сотні небайдужих українців, зокрема й відомих — заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко та нардеп–«нашоукраїнець» Зіновій Шкутяк.

У ногу із Соборністю

У ногу із Соборністю

22 січня — в День Соборності — опозиція готує перший масований виступ після груднево–новорічного затишшя. Позавчора в приміщенні Української всесвітньої координаційної ради відбулося перше підготовче засідання. Господар УВКР Дмитро Павличко зібрав у президії народних депутатів Бориса Тарасюка і Тараса Стецьківа від «НУНС», екс–нардепа Михайла Ратушного, одного з лідерів «підприємницького Майдану» Олександра Данилюка. Були присутні представники більшості націонал–демократичних сил, а також націоналісти зі «Свободи», КУНу й УНА–УНСО.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хотіли Пшонку, та не наситилися

Хотіли Пшонку, та не наситилися

Учора у Верховній Раді заслуховували інформацію Генеральної прокуратури щодо кримінальних справ, порушених проти посадовців уряду Юлії Тимошенко і її самої. Замість Віктора Пшонки в парламент прийшов його заступник Євген Блажівський. Пан Пшонка вже вдруге проігнорував виклик депутатів, бо в цей час нібито перебував у відпустці. «Це величезна неповага не тільки до кожного народного депутата, а й до вищого законодавчого органу в цілому», — прокоментував поведінку Генерального бютівець Сергій Сас.

Всі статті рубрики