НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як у Біблії, тільки без Ноя

Як у Біблії, тільки без Ноя

Повінь, яка наприкінці минулого року почалася в третьому за кількістю населення австралійському штаті Квінсленд (4 мільйони мешканців), сягнула свого піку. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, під водою в цьому штаті опинилися території, які дорівнюють сумарній площі Франції та Німеччини. Станом на вчора кількість затоплених чи повністю відрізаних від світу міст у Квінсленді зросла з 22 до 40. Триває евакуація населення регіонів, яким загрожує повне затоплення. Мешканців, які не бажають залишати свої домівки з усім нажитим скарбом, співробітники поліції та пожежної охорони намагаються забезпечити питною водою та харчами. Влада попереджає населення про небезпеку пересування в повеневих водах, які кишать отруйними зміями, а в окремих регіонах — і крокодилами.

Запізніла справедливість

Запізніла справедливість

Суд американського штату Техас скасував вирок Корнеліусу Дюпре–молодшому, який уже відсидів у в’язниці 30 років. 1979 року чоловіка та його спільника Ентоні Масінджилла звинуватили в зґвалтуванні та пограбуванні 26–річної жінки. Жертва упізнала своїх кривд­ників. Суд за справою про зґвалтування не відбувся, а за участь у збройному пограбуванні з обтяжливими обставинами Корнеліуса Дюпре засудили до ув’язнення на 75 років.

Не їжте, дітки, яєшню

Не їжте, дітки, яєшню

Влада Німеччини закрила більше тисячі птахоферм. Як повідомляє «Євроньюз», ці господарства годували птахів кормом марки Harles&Jentzsch, що містив діоксин. Тепер німців також закликають дуже обережно ставитися до вибору пташиного м’яса та яєць у магазинах, оскільки ці продукти також можуть містити небезпечні токсини, хоча офіційно підтверджених доказів цього ще немає.

Вітаю, Григоровичу! Тільки Європі не кажи...

Вітаю, Григоровичу! Тільки Європі не кажи...

Президент Білорусі Олександр Лукашенко після скандальних виборів і розгону мирної демонстрації опозиції знову став персоною нон ґрата в цивілізованому світі. Якщо раніше білоруський «бацька», побивши глеки з братнім Кремлем, намагався відбілити свій імідж в очах Заходу, то тепер усе повернулося на попередні позиції. У Білорусі переслідують опозицію — дійшло до того, що представники спецслужб обдзвонюють усі мобільні телефони, які 19 грудня були зафіксовані в районі центральних площ Мінська, де проходили демонстрації проти фальсифікації результатів президентських виборів. Напередодні Нового року МЗС Білорусі повідомило про те, що не буде продовжено мандат місії Організації безпеки і співробітництва в Європі — мовляв, «оцінка результатів діяльності білоруського офісу ОБСЄ свідчить, що його мандат виконано». Хоча цілком очевидно, що насправді вирішальною в ухваленні цього рішення для Лукашенка стала інша — негативна — оцінка, яку спостерігачі від ОБСЄ дали організації виборчого процесу та підрахунку голосів, поданих на президентських виборах.

Всі статті рубрики