«Бацькова» нетерплячка

«Бацькова» нетерплячка

До інавгурації новообраного президента Білорусі Олександра Лукашенка залишається більш ніж півтора місяця, цивілізований світ результату сфальсифікованих виборів, які завершилися кривавим розгоном опозиції, взагалі не визнає, але білоруський «бацька» такими дрібницями не переймається. І вже встиг відставити старий уряд Сергія Сидорського, який склав повноваження «перед новообраним президентом» 27 грудня, та призначити новий. Згідно з указом Лукашенка, під час його «свіжого» президентства кабмін очолюватиме досі голова Національної академії наук Білорусі 50–річний Михайло М’ясникович. Щоправда, його кандидатуру протягом двох тижнів після виходу відповідного указу має затвердити Палата представників Національних зборів, але це вже, швидше, номінальна процедура.

Смертельний доторк до землі

Смертельний доторк до землі

Складні погодні умови, через які в різних регіонах Росії порушено авіасполучення, призводять і до трагедій. Позавчора приблизно о 23.30 за місцевим часом на межі Тульської та Орловської областей неподалік селища Малоє Скуратово зазнав аварії російський військовий транспортний літак Ан–22. Інша назва цієї моделі — «Антей» (за іменем міфічного титана, який був сильним лише доти, доки торкався матері Землі). Як повідомляє РІА «Новості», машина якихось 10 кілометрів не дотягнула до місця призначення — тульського аеродрому «Мігалово».

Надійний, як франк

Надійний, як франк

Поки фінансисти, бізнесмени й просто завбачливі люди гадають, у якій валюті краще зберігати заощадження за умов, коли стрімко знецінюється вже не лише долар США, а і євро, свої позиції на світовому ринку швидко зміцнює швейцарський франк. Позавчора вартість валюти Швейцарії піднялася до найвищої історичної позначки щодо долара США. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, за один долар платили лише 0,9434 франка. Попередній рекорд, встановлений швейцарським франком у жовтні, становив 0,9460 за долар.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики