Кров і безсилля на Жовтневій площі

Кров і безсилля на Жовтневій площі

Вечір 19 грудня у Мінську став кривавим. Режим Олександра Лукашенка, який останнім часом старанно демонстрував Європі свою «демократичність», прагнучи вислужитися й знайти підтримку в протистоянні з Москвою, таки не стримався й продемонстрував усьому світові свою істинну сутність. Опозиціонерів, які вийшли на головну площу столиці Білорусі, щоб відстояти свій вибір, жорстоко били, розганяли й затримували міліція та КДБ. А Центрвиборчком тим часом проголошував переможні результати: згідно з попередніми підрахунками, «бацька» всієї Білорусі здобув майже 80 відсотків голосів виборців. І вже вчетверте посів пост президента.

Люстрація по–болгарськи: краще пізно, ніж ніколи

Люстрація по–болгарськи: краще пізно, ніж ніколи

Прем’єр–міністр Болгарії Бойко Борисов оголосив, що всіх дипломатів, які в минулому співпрацювали з комуністичними органами держбезпеки, буде відкликано з їхніх місій. «Партія ГЕРБ і я, її голова, як переконані демократи вважаємо, що таких осіб не варто залишати на посадах», — заявив Борисов днями на засіданні Кабінету міністрів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рідкісний літак долетить до середини Європи

Рідкісний літак долетить до середини Європи

Чергова атака зими на Західну Європу минулими вихідними була ще дошкульнішою від попередніх, оскільки майже повністю зупинила транспортне сполучення Великої Британії, Франції, Бельгії, Голландії та Німеччини. Ще вчора рух наземного транспорту в багатьох європейських країнах залишався паралізованим з огляду на снігопади та морози. Але найбільше, як повідомляє «Євроньюз», постраждали пасажирські авіаперевезення. Фактично не діяв аеропорт «Хітроу» в Лондоні. Його адміністрація ухвалила рішення працювати, виходячи з конкретного стану погоди, тобто пілоти мали самі вирішувати, чи зможе літак здійнятися в повітря. Але для того, щоб злетіти, лайнер іще треба було зрушити з місця. А з цим теж виникли певні проблеми: деякі літаки намертво примерзли до землі на стоянках. В іншому лондонському аеропорту — «Гетвік» — станом на вчора рух уже частково відновили, як і в паризькому «Шарль–де–Голль». Англія переживає зиму, яку не пам’ятають навіть старожили: в деяких регіонах температура опустилася до –20 за Цельсієм і тривають снігопади.

Всі статті рубрики