У Молочної історичні береги

У Молочної історичні береги

Земляну фортецю, споруджену орієнтовно в 1735—1737 роках, знайшли активісти громадської організації «Нова археологічна школа». Її керівник Олег Тубольцев акцентує, що майже нічого не довелося розкопувати: наштовхнулися, трішки заглибившись у ґрунт, — і почали дивуватися. Тому, передовсім, що «дитя» війни двох імперій, Османської та Російської, уціліло майже повністю. Хоча знахідці — щонайменше 270 років.

Із хати — на вічне збереження

Із хати — на вічне збереження

Таких би сюрпризів — та побільше. Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського, що в Коломиї, за дорученням поважного віку Параски Кейван із села Прутівка Снятинського району відвідав її онук Ігор.

Рейдери у рясах

Рейдери у рясах

Українська православна церква Київського патріархату б’є на сполох і закликає владні структури та колег із УПЦ МП припинити зазіхання на храмові споруди та майно, що належать її парафіям. Приводом до зверення стала подія, що відбулася 6 грудня у селищі Кам’янка, в Тельманівському районі на Донеччині. Тут посеред дня священики УПЦ МП за допомогою бізнесменів із Донецька та «невизначених охоронних структур» намагалися незаконним шляхом заволодіти храмом Вознесіння Господнього, який належить релігійній громаді УПЦ КП.

Всі статті рубрики