Розпечені ґрати

Розпечені ґрати

Щонайменше 83 особи загинули та 19 отримали опіки і поранення внаслідок потужної пожежі, яка спалахнула позавчора увечері у в’язниці «Сан–Мігель» неподалік столиці Чилі — Сантьяго. «Це найсерйозніша пожежа в історії чилійських в’язниць», — заявив міністр охорони здоров’я Чилі Хайме Маньялич. За його словами, серед поранених є один охоронець та троє жандармів.

На шопінг до Вільнюса

На шопінг до Вільнюса

Попри те, що з Києва до Осло завдяки лоукостовій компанії «Віззейр» можна долетіти за якихось 300 гривень, для вашого гаманця подорож до столиці Норвегії може стати неабияким стресом. Адже ось уже четвертий рік поспіль саме Осло лідирує в рейтингу найдорожчих міст світу, який укладає створений 1999 року міжнародний веб–сайт Pricerunner. За підрахунками фахівців, ціни в головному місті Норвегії на третину вищі від середніх по світу. А найдешевшим містом світу за 2010 рік визнано індійський Мумбаї (Бомбей), де ціни приблизно на стільки ж нижчі за середні світові.

Небезпечна професія

Небезпечна професія

На цей час у світі перебувають у в’язницях 145 журналістів — це рекордна цифра за останні 14 років. Такими є дані, оприлюднені в цьогорічному звіті правозахисної організації «Комітет захисту журналістів». Ця незалежна неприбуткова організація зі штаб–квартирою у Нью–Йорку здійснює моніторинг світових ЗМІ та захищає права працівників мас–медіа. «Зростання кількості ув’язнених журналістів у всьому світі — це тенденція, яка шокує. Таке відбувається за рахунок невеликої групи країн, що систематично ув’язнюють журналістів», — застеріг очільник «Комітету» Джоел Саймон.

Переповнений канал

Переповнений канал

Уперше в історії його існування Панамський канал закрито для руху суден через стихію — сильні дощі та повені. Попереднього разу Панамський канал закривали 21 рік тому, але тоді причини були політичні. 29 грудня 1989 року підрозділи американської армії увійшли до цієї країни Центральної Америки, щоб заарештувати її корумпованого та причетного до торгівлі наркотиками президента Мануеля Нор’єгу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики