Білосніжні вершини непідкореного,
Заглавне визначення — Марії Матіос. Прочитати його можна не лише у «Кулінарних фіглях», а й у блозі одного з кулінарних співтовариств. Дописувачка, як потім з’ясувалося, Світлана Бідношея не привласнює собі чужої слави: дослівно цитує рецепт торту «Дамські пальчики» з ліричною преамбулою письменниці, яка в цьому конкретному випадку застерігає від кулінарних імпровізацій. Бо тоді «вийдуть не пальчики, а тещин язик». Отже, «Дамські пальчики». Наливаємо у каструлю 1,5 склянки води. Додаємо 150 грамів масла. Коли маса закипає, додаємо 1,5 склянки муки, добре розмішуємо і знімаємо з вогню. Чекаємо, поки вистигне. Тоді поступово вбиваємо шестеро яєць. Через кулінарний шприц або дірочку в поліетиленовому мішечкові на холодне деко, змащене смальцем, витискаємо тісто довжиною із мізинець чи вказівний палець і печемо в не дуже гарячій духовці.