РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.12.2010

60 мільйонів гривень

обіцяють передбачити у держбюджеті наступного року на придбання медичних препаратів хворим на гемофілію. За словами першого заступника глави адміністрації Президента Ірини Акімової, Віктор Янукович поставив перед Міністерством охорони здоров’я завдання ефективно використовувати бюджетні кошти, передбачені на закупівлю медичних препаратів. Акімова додала, що проблема щодо забезпечення ліками хворих на гемофілію загострилася і тому треба посилити контроль за тендерними закупівлями.

 

18 мільйонів тонн нафти

на рік постачатиме в Україну Росія. Відповідну угоду про збільшення поставок «чорного золота» підписали міністр палива та енергетики Юрій Бойко із заступником міністра енергетики Російської Федерації Анатолієм Яновським за результатами четвертого засідання українсько–російської міждержавної комісії. Документ підписано в рамках співпрацi у сфері транспортування нафти на нафтопереробні підприємства України і її транзиту нашою територією.

 

600 тисяч людей

помирають щороку у світі від пасивного куріння, свідчать результати міжнародного дослідження, проведеного Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Спеціалісти ВООЗ проаналізували ситуацію в 200 країнах. Дослідники також дійшли висновку, що пасивне куріння викликає хвороби серця, дихальних шляхів і рак легенів, а найбільш небезпечним воно є для дітей, батьки яких курять удома. Наслідками цього стають дитяча смертність, пневмонія та астма.

 

150 мільйонів гривень

обіцяє виділити влада столиці на реконструкцію Олександрівської клінічної лікарні наступного року. Як запевнив після огляду приміщень медзакладу, що потребують ремонту, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, додаткові кошти в 2011 році на реконструкцію корпусів буде закладено також у державному бюджеті країни. Голова КМДА також припустив, що ремонт приміщень лікарні вдасться завершити за два роки.

 

74,5 відсотка українок

нічого не знають про існування в нашій державі організацій, які захищають права жінок, і вважають насильство у сім’ї дуже актуальною проблемою українського суспільства. Згідно з даними, які наводить Інститут Горшеніна, кожна друга українка (50,2%) вважає, що найчастіше жертвою насильства стає саме слабка половина. А ще 45,7% відповіли, що найбільше через цю проблему страждають діти. При цьому 52,6 відсотка розцінюють крик і образу найпоширенішою формою дискримінації жінок.

 

68 відсотків українців

почуваються порiвняно щасливими, тоді як однозначно не мають підстав сумувати лише 17 % наших співвітчизників, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». Кожен п’ятий iз нас вважає себе нещасливим, а вагалися з відповіддю 13% опитаних. Порiвняно з дослідженнями, проведеними у жовтні, кількість тих, хто вважає себе більш–менш щасливими, зменшилася на 2 відсотки. Водночас, як і тоді, найменше сумують мешканці Заходу і Півночі країни. А найбільш нещасними вважають себе жителі Донбасу.

 

6,2 відсотка

становило зростання виробництва шоколаду в Україні впродовж останніх десяти місяців, тоді як виробництво кондитерських виробів знизилося на 6,5 відсотка. За інформацією Держкомстату, лише у жовтні вітчизняні кондитери виробили майже 40 тисяч тонн шоколаду, що на 11,2 відсотка більше, ніж у попередньому місяці. Водночас виробництво кондитерських виробів, зокрема й білого шоколаду, у жовтні становило 23,6 тисячі тонн, що хоча й на 12,7 відсотка більше, ніж у вересні цього року, утім на 6% менше, ніж у жовтні 2009 року.

 

61,7 відсотка українців

ніколи не проходили тест на ВІЛ, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Згідно з ними, здавали такий аналіз лише 37,2 відсотка наших співвітчизників. І це при тому, що 92,9% українців вважають проблему ВІЛ/СНІД серйозною загрозою для нашої держави. А кожен другий вважає, що для нього або його близьких існує постійна загроза зараження смертельним вірусом. Ще третина не відмовилася б від спілкування iз друзями, якби дізналися, що вони ВІЛ–інфіковані.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>