Дорогий наш Гаррі

24.11.2010

Сьома частина кіносаги про Гаррі Поттера побила рекорд касових зборів за перший уїк–енд прокату. За даними спеціалізованого сайту Boxofficemojo.com, від прем’єри до неділі юний чарівник у пошуках «Смертельних реліквій» зібрав по всій планеті $394,02 млн. Це на 13 млн. доларів більше, ніж попередній рекордсмен — «Людина–павук–3». Тобто компанія «Уорнер бразерз» уже з самого початку «відбила» всі кошти, вкладені у створення картини, — 150 млн. фунтів.

У Сполучених Штатах, які також є показником успішності стрічки, нова частина «поттеріани» за уїк–енд зібрала $125,1 млн. (це трохи менше, ніж давній рекорд «Темного лицаря»). Зате у Великій Британії попереднє досягнення побито — глядачі заплатили за похід на «Гаррі Поттера і Смертельні реліквії. Частина 1» $28 млн. Німеччина дала $21,8 млн., Австралія — $14,8 млн., Японія — $14 млн., Росія — $12,3 млн., Україна — $1,42 млн. (11,205 млн. гривень).

За словами авторки книжок про Гаррі Поттера Джоан Роулінг, цей фільм, поставлений режисером Девідом Єйтсом, сподобався їй більше за попередні. Схоже, любителі кіно погоджуються з письменницею.