Лідер, але не фаворит

Лідер, але не фаворит

Як не дивно, але перша ракетка світу Рафаель Надаль, зібравши трофеї всіх чотирьох турнірів «Великого шолому», досі жодного разу не вигравав підсумковий турнір ATP. Особливо провальним для іспанця виявився минулорічний чемпіонат, який, після чотирьох років базування в Шанхаї, перебрався на хардове покриття лондонської «О2 Арену». Тоді Рафа програв три стартові поєдинки і зачохлив ракетку одразу по завершенні групової стадії. Повернувшись цього року знову до Лондона, який, до речі, прийматиме і два наступні аналогічні змагання, Надаль сподівається реабілітуватись. «У цьому році я будь–що прагнутиму змінити стан справ. Цей турнір дуже важкий для мене, оскільки тут незручне покриття та неймовірно сильні суперники. До того ж на цих змаганнях немає часу на розкачку», — каже лідер світового рейтингу.

«Рокіровки» для охочих

«Рокіровки» для охочих

Літньо–осіння частина чемпіонату в першій лізі була комфортною: командам вдалося уникнути і першого снігу, і навіть дощова погода не надто їм дошкуляла. Учасники зіграли перше коло і навіть провели три тури із другого, відтак весняна частина першості буде коротшою.

Перед зимовою перервою виявилося, що коло команд, які номінально можуть претендувати на підвищення в класі, — широке, як інколи. Принаймні вісім перших клубів у турнірній таблиці, за наявності мотивації та відповідного фінансування, можуть боротися за вихід до прем’єр–ліги. Навіть різниця в десять очок, яка утворилася між першою «Олександрією» та восьмою «Буковиною», не є нездоланною. Скажімо, в минулому сезоні луцька «Волинь» на певному етапі мала не менше відставання від лідера, а зараз успішно виступає серед еліти. Такі «рокіровки» традиційно пояснюють бажанням чи небажанням деяких команд витрачати великі кошти на свою присутність у прем’єр–лізі.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики