НОВИНИ ПЛЮС

23.11.2010

Виборів парламенту в березні–2011 не буде

Центральна виборча комісія відмовилася оголосити про початок 27 листопада виборчого процесу з виборів Верховної Ради для їх проведення 27 березня 2011 року. За ухвалення відповідного проекту постанови, що спирається на чинну редакцію Конституції, проголосували четверо з 11 присутніх членів ЦВК.

Як повідомляють «Українські новини», пропозицію оголосити про початок виборчої кампанії виніс заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, який головував на засіданні. Відповідно до закону про вибори парламенту, ЦВК повідомляє про початок виборчого процесу не пізніше, ніж за 125 днів до дня виборів. А відповідно до Конституції, чергові вибори ВР проходять в останню неділю березня четвертого року повноважень парламенту. Однак більшість у комісії спиралася на позицію Партії регіонів, яка через Конституційний Суд домоглася висновку про конституційність проекту рішення ВР проводити вибори в останню неділю жовтня 2012 року. 19 листопада Верховна Рада попередньо схвалила ці конституційні зміни 305 голосами.

Бельгійський принц у гостях в Азарова

Учора в Києві перебував із візитом принц Бельгії Філіп. Разом із Прем’єр–міністром Миколою Азаровим вони взяли участь у відкритті українсько–бельгійського бізнес–форуму. Бельгійська сторона виставила близько сотні компаній, які шукають у Києві партнерів для співпраці в різних сферах — від банківської справи і фінансування до проектів у рамках Євро–2012. Азаров запевнив західних коллег, що цього року в Україні досягнуто економічної стабільності та зростання ВВП на 5% за дев’ять місяців.

У Харкові згорнули Майдан

Активісти, що виступають за перерахунок голосів на виборах мера Харкова, в суботу забрали наметове містечко з площі Свободи у зв’язку з рішенням Феміди. У п’ятницю ввечері Харківський окружний адмінсуд задовольнив позов міськради й ухвалив: протестувальники мають звільнити площу, аби там почали монтаж новорічної ялинки.